Århus Festuge satser lokalt

Århus Festuge satser millioner af kroner på et nyt projekt, som skal skabe dynamik i kulturlivet i Århus.

Århus Festuge går nu ind i et samarbejde med lokale kulturinstitutioner.

Torsdag afslørede generalsekretær Martin Lumbye det, han betegner som "et af de mest ambitiøse projekter i festugens historie".

De århusianske kulturinstitutioner skal de næste tre år gennemføre fem projekter i forbindelse med festugen, og hvert projekt har fået tildelt 700.000 kroner. Det giver et samlet beløb på 3,5 millioner kroner.

- Det ville være lettere for os at bruge pengene på, at købe en stor opera i New York, men vi har hele tiden sagt, at når vi stod økonomisk stærkere, ville vi gerne bidrage til at udvikle kulturlivet forklarer Martin Lumbye om baggrunden for den nye lokalsatsning. De fem projekter skal laves i samarbejde mellem vidt forskellige institutioner.

Til det første projekt, der arrangeres ved festugen i år, hvor temaet er kvinder, er Kvindemuseet, Gellerupscenen og Huset således gået sammen.

- De forskellige grupper får fuldstændig kunstnerisk frihed, uden at vi blander os. Og jeg glæder mig meget til at se de her projekter, som forhåbentligt kan skabe noget dynamik i kulturlivet i Århus, siger Martin Lumbye. Indholdet i det nye projekt bliver præsenteret, når det endelige program bliver offentliggjort den 8. juni. /ritzau/