Arendal kan vinde idrætspris

Fritidsparken er blandt de tre finalister

Foto: Silkeborg Kommune

Sports-og Fritidspark Arendal i Silkeborg er med i finalen om Danskernes Idrætspris 2014. Det oplyser Dansk Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

219 initiativer blev indstillet til Danskernes Idrætspris. Herefter afgjorde danskerne via afstemning, hvilke ni regionale initiativer der skulle gå videre i konkurrencen.

Se: Her er den østjyske vinder

Nu har DIF udvalgt de tre initiativer, der skal dyste om Danskernes Idrætspris og 100.000kr. til et idrætsinitiativ i hjemkommunen. Blandt de tre finalister er altså Sports- og Fritidspark Arendal.

- Sports- og Fritidspark Arendal er et attraktivt samlingspunkt, der opfordrer til leg og motion og bidrager til integration på tværs af befolkningsgrupper. Andre kommuner kan nemt lade sig inspirere af initiativet, der for få midler har gjort det nemt og attraktivt for de lokale beboere at være fysisk aktive. Samtidig vidner parkens succes om, at samarbejde på tværs af idrætsforeninger, frivillige, skoler og boligforeninger kan skabe rammerne for gode oplevelser i nærmiljøet, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

De to andre finalister er Cold Hawaii i Thisted samt Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset.

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIFs bestyrelse og offentliggjort den 10. januar til SPORT 2014.