Antifascister til Aarhus

Vil afvikle byens nynazistiske miljø

01:59

1 af 2

Antifascister fra flere nordiske lande mødes snart i Aarhus. Ifølge hjemmesiden projektantifa.dk vil venstrefløjsaktivister fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland mødes til en konference i Aarhus, hvor der blandt andet skal diskuteres, hvordan man kan komme det højreorienterede miljø til livs.

- Igennem alt for mange år har Aarhus været plaget af fascistiske chikanerier, trusler og vold rettet mod byens venstrefløj og minoritetsgrupper. Den antifascistiske bevægelse har kæmpet hårdt, men det er ikke lykkedes at finde en opskrift, der for alvor har kunnet afvikle byens nynazistiske miljø, skriver hjemmesiden.

Vil dele erfaringer med udlandet

Konferencen "Aarhus2012" finder sted næste weekend, og på programmet er flere udenlandske oplægsholdere, ligesom der er arrangeret bustransport fra København.

De tyske aktivister skal på konferencen blandt andet fortælle om, hvad de har gjort for at "knuse" det højreekstrem miljø i deres byer.

- I mange andre byer har man stået med naziproblemer som det i Aarhus. Heldigvis viser erfaringen, at en konsekvent og disciplineret indsats kan knuse selv de største udfordringer. Aktivister fra Bad Segeberg i Tyskland fortæller om deres erfaringer, skriver projektantifa.dk.

Politiet kender ikke stedet

Hjemmesiden oplyser ikke hvor konferencen skal finde sted, og det er noget Østjyllands Politi håber at finde ud af.

- Vi prøver gennem vores kontakter at få en dialog med arrangørene. Vil rigtig gerne vide, hvor det er, så vi kan være på lakridserne den dag, siger chefpolitiinspektør Bent Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bent Nielsen understreger, at der ikke er tale om en demonstration, men en konference som afholdes fuldt lovligt i et lukket forum. Han forventer derfor ikke, at der er nogen grund til at frygte ballade.

- Kan vi bistå og hjælpe, så der ikke er nogen der bliver chikanerede skal vi det. Derudover skal vi sikre den ordensmæssige situation, siger han.

Den antifascistiske konference kommer ikke engang et halvt år efter, at venstre- og højrefløjsaktivister tørnede sammen i en stor demonstration i byen.