Alternativets fredsordfører stopper: Jeg trænger til ilt

Alternativets René Gade stopper efter kun en periode i Folketinget. Jeg skal iltes, forklarer han

Alternativets fredsordfører, René Gade, genopstiller ikke ved næste folketingsvalg. Det har han meddelt sin kreds, skriver han på Facebook.

- Jeg skal iltes for ikke at blive suget ind i Christiansborgs usunde politiske kultur, siger René Gder, der bor i Silkeborg.

Gade blev valgt ind i Folketinget ved valget i juni sidste år, hvor Alternativet bragede ind med ni mandater.

Læs også Aarhus fortsætter som hovedstad i 2018

Han har fra starten gjort klart, at han ville sætte en "udløbsdato" på sit folketingsvirke. Men om det skulle være en eller to perioder, har indtil nu stået åbent.

Og der er altså ikke noget i de forgangne måneder, der har fået René Gade til at ændre den holdning.

- Det ofte beskidte politiske spil og mange mediers massivt manglende nysgerrighed og vilje til at gøre folk klogere, lader sig ikke forandre af min indsats alene, skriver han.

Læs også Østjysk app skal hjælpe skilsmisseforældre i hverdagen

- Da jeg insisterer på ikke at blive suget ind i politiks fordummende centrifuge af spin og faktaforvrængning, siger jeg stop i god tid, så jeg kan beholde politikerglæden og en positiv mediekritik til fremtiden.

René Gade udelukker ikke, at han vender tilbage til politik en skønne dag. Og i så fald vil det blive for Alternativet, garanterer han med 100 procents sikkerhed.

René Gade har, ud over at være Folketingets eneste fredsordfører, gjort sig bemærket ved blandt andet at ville live-transmittere fra alle møder, han holder med lobbyister.

Selv forklarer han, at det er et af hans mål at bringe mere gennemsigtighed ind i kulturen på Christiansborg.