Alpe d'Silkeborg

Handelschef vil bygge bjerg på 1.000 meter

02:30

Idemanden Claus Broe, Handel Silkeborg, foran det 1000 meter høje bjerg Foto: Thomas Juul (fotomanipulation)

1 af 2

Står det til handelschefen i Silkeborg, Claus Broe, så er Ejer Bavnehøjs dage som Danmarks højeste punkt talte.

Den driftige handelschef vil nemlig for alvor og i bogstaveligste forstand sætte Silkeborg på landkortet ved at bygge et 1.000 meter højt bjerg i udkanten af byen.

- Det kunne være rigtig smart at bruge den overskydende jord fra motorvejsbyggeriet og etablere bjerget i udkanten af byen i forbindelse med den nye motorvej, siger Claus Broe til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Faktisk er idéen med at bygge et bybjerg ikke ny. I Tysklands hovedstad, Berlin, arbejdes der med planer om at bygge et bjerg på 1.000 meter ved den tidligere Tempelhof Lufthavn.    

- Når man kan bygge en skyskraber, der er 850 meter høj i Dubai, så skulle det være mærkeligt, om det ikke var muligt at bygge et bjerg på 1.000 meter i Silkeborg, siger Claus Broe til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Handelschefen ser et muligt bjerg i bilernes by som en enestående chance for at brande byen og trække turister til området. 

Bliver bjerget en realitet, forestiller Claus Broe sig, at der samtidig bygges en svævebane og skabes muligheder for at dyrke trekking, alpint skiløb og mountainbike.

Bliver idéen til virkelighed, får silkeborgenserne selv indflydelse på, hvad bjerget skal hedde, da der i så fald vil blive udskrevet en navnekonkurrence.   
 
Se her en præsentationsvideo vedrørende planerne om et bjerg i Berlin.

Her kan du læse mere om de tyske bjergplaner.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30