Allan er taget fra Aalborg til Aarhus for at få stegte ål
Teknisk Skole i Aarhus åbner jernbanerestaurant med mad, som den smagte i 1940'erne. Projektet er en del af gastronomiprojekt
"Ja, hallo det er Hammelbanen på Folkestedet", lyder det da ekspedienten tager den gamle telefon med svingarm.
Vi er på Caféen Folkestedet i Aarhus, som fra torsdag tager sine gæster med på lidt af en tidsrejse. Caféen er for en stund omdannet til en jernbanerestaurant ligesom den så ud i 1940'erne.
Det er under overskriften "Mad på rejsen – Hammelbanen tur/retur i 40´erne", at arrangementet finder sted. Det er det første af en række kulinariske events i forbindelse med, at Aarhus - udover at være europæisk kulturhovedstad - også er udnævnt til Europæisk Gastronomiregion i 2017.
Læs også
Maden på den midlertidige jernbarnerestauration er god og gammeldags.
- Vi prøver så godt som vi kan, så det ser ud som en restaurant i 1940'erne og 1950'erne, siger projektleder Annette Thejsen fra Aarhus Tech.
Aarhus' tekniske skole, Aarhus Tech, har stået for at få caféen sendt tilbage i tiden. Elever fra skolens skolepraktik-forløb har lavet møbler og anden inventar som eksempelvis kakkelovn og billetluge. Også uddannelsesstedet VIA har bidraget med hjælp til syning af tøj til personalet, der skal betjene gæsterne på jernebanerestauranten.
En af dem, som har sikret sig en plads i restrauranten, er Allan Clausen fra Aalborg. Han kommer oprindeligt fra Aarhus, så byen er ham yderst velkendt. Han glæder sig til at sætte tænderne i den gammeldags mad:
- Spisekortet ser i hvert fald spændende ud. Jeg skal have stegte ål lige om lidt, siger han.
Alle billetterne til spisearrangementet er for længst udsolgt. Udover åbningen torsdag, vil der også frokost på Café Folkestedet i de nye omgivelser den 10., 13. og 14. februar.