Aktionæroprør i Mols-Linien

Rederiet Clipper er dybt utilfreds med udviklingen i Mols-Linien, som det Bahamas-baserede rederi ejer 30 pct. af

Derfor kræver Clipper ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten markante ændringer i færgerederiets ledelse.

Bl.a. vil storaktionæren afsætte den mangeårige styrmand Preben Wolff, som har været administrerende direktør i selskabet siden 1997.

Den massive utilfredshed fra Clippers side kommer i forlængelse af, at Mols-Linien har nedjusteret hele tre gange i 2010, hvilket har fået aktiekursen til at styrtdykke og udhule Clippers investering.

Samtidig er det endnu ikke lykkedes for rederiets bestyrelse med advokat Frantz Palludan i spidsen at få fastlagt en strategi til at vende udviklingen i den kriseramte virksomhed, som ifølge Clippers beregninger kommer ud af 2010 med et underskud på omkring 80 mio. kr.

Formanden er udpeget af Nykredit og Amagerbanken i fællesskab. De to banker kom til at sidde på store aktieposter i Mols-Linien, efter at de storkunder, der tidligere ejede aktierne, kom i økonomisk uføre.

- Vi har nu siddet og ventet i to år, og vores tålmodighed er brugt op. Vi har flere gange forsøgt at komme i kontakt med bestyrelsen, men man har ikke ønsket at indgå i en konstruktiv dialog med os. Det er dybt utilfredsstillende, når vi som den absolut største enkeltaktionær sidder på 30 pct. af aktierne, siger direktør i Clipper Per Gullestrup til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kilde: Jyllands-Posten