Airbag-kup i Randers

Professionelle tyve gik systematisk til værks

Tyvene forsvandt med 26 airbags fra en autoforhandler på Ribevej i Randers. Foto: Google Maps

En autoforhandler på Ribevej i det sydlige Randers skal have udbedret skader for flere hundrede tusinde kroner efter at have haft besøg af indbrudstyve.

Tyvene kom ind på autoforhandlerens område ved at klippe et hegn op. Derefter stjal de i alt 26 airbags fra 13 forskellige biler.

- Tyvene er formentlig professionelle. Der var ikke umiddelbart tegn på, at bilerne var brudt op. De har åbnet låsene med en genstand, uden at det har givet ydre skader, forklarer politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Derefter har de fjernet batteripolen under kølerhjelmen for at undgå at aktivere airbagsene, når de blev fjernet fra bilen.

Har taget flere timer
Mogens Brøndum vurderer, at tyvene har medbragt specialværktøj, og at det mindst må have taget et par timer at stjæle de 26 airbags fra bilerne.

11 af de 13 personbiler er af mærket Honda. De to sidste er Nissan'er. Bilerne er alle mellem to og tre år gamle.

Politiet skønner, at airbagsene har en samlet værdi på cirka 100.000 kr. På grund af skaderne på bilerne koster tyveriet formentlig autoforhandleren omkring 250.000 kr.

- Jeg har aldrig tidligere oplevet et så stort tyveri af airbags på én gang. I tidligere sager med airbags-tyverier har det ofte været østeuropæiske bander, der står bag, forklarer politikommissær Mogens Brøndum.

Tyveriet blev anmeldt til politiet i går, mandag.