AGF kigger nedad i tabellen

Et par sejre kan ændre meget, fastslår målmand

AGF er med en pointhøst på fem point det dårligste hold i Superligaen i foråret.

Den magre pointhøst har gjort, at AGF kun er fire point fra nedrykningsstregen med fire kampe igen. Det ene point, som 0-0 i Parken mod FCK gav, har dog givet AGF-lejren lidt luft, og den negative kurve er vendt lidt for en stund.

- Det gav os lidt fornyet optimisme, at vi fik point mod FCK. Det har givet noget moral og tro på tingene efter en række dårlige resultater. Det er positivt, at vi nu har holdt nullet i to kampe i træk, siger AGF-målmand Steffen Rasmussen, der ellers har lukket 17 mål ind i ni kampe.

Hænger som sorte skyer

AGF-anføreren understreger, at truslen om nedrykning stadig hænger som sorte skyer over Aarhus.

- Vi har ikke fået de resultater, vi havde håbet på, og så står vi igen i en situation, hvor man taler om nedrykning. Så vi skal ud at hente de point, så vi kan være helt sikre på at redde os. Jeg hæfter mig ved, at der hverken er langt op eller ned, så et par sejre kan ændre rigtig meget, forklarer den rutinerede AGF-keeper.

I AGF-lejren lægger man ikke skjul på, at der hersker en enorm skuffelse over foråret.

- Vores efterår var rigtig godt, og tingene tegnede sig rigtig godt for os. Så vi er utrolig skuffede over, at vi så tæt på sidste spillerunde stadig føler os nedrykningstruet. Vi har fået fem point i foråret, og det siger vist bare det hele. Men FCK-kampen rykkede en hel del på vores tro på at vende tingene, forklarer offensiv-spilleren Stephan Petersen.

Generationsskifte har spillet fallit

Skuffelse er absolut også den melding, der kommer fra AGF-legenden Stig Tøfting, der især mener, at træner Peter Sørensens generationsskifte har spillet fallit.

- Sammen med OB er AGF klart forårets skuffelse. Det generationsskifte, som Peter Sørensen forsøgte at gennemføre fra begyndelsen af sæsonen, har på den lange bane ikke vist sig at være bæredygtigt. Man står nu og mangler nogle rutinerede kræfter, som de havde i Søren Berg, Peter Graulund og Martin Jørgensen i sidste sæson. Der er ikke nogen at falde tilbage på i modgangen. Jeg synes, det har været lidt for heftigt den måde, man har skubbet de rutinerede ud. Det virker besynderligt, siger Stig Tøfting, der fungerer som ekspert på Canal 8 og 9.

Erik Rasmussen stod i spidsen for AGF, da de sidst rykkede ud af Superligaen, og han ser ligheder med dengang.

- Jeg synes godt, at jeg kan se det der med, at spillerne ikke rigtig tror på det. Og så bliver det selvforstærkende. Man troede måske, at man havde generationsskiftet på plads, men regningen er blevet betalt i foråret. AGF har haft et katastrofalt forår, siger Erik Rasmussen.