AGF-fans vil have indflydelse

Tilhængere har fået nok

Tre nedrykninger på otte år. Det er status i AGF. Og derfor mener en stor gruppe AGF-fans, at tilhængerne i højere grad skal tages med på råd, når der træffes beslutninger i klubben.

- AGF er nærmest i ruiner, og det gør ondt at se på for os fans. Men nu er tiden komme til at tage os alvorligt med på råd, når det nye AGF skal formes. For det nye AGF skal være præget af demokrati, åbenhed og passion. Derfor har vi taget initiativ til et stormøde for alle, der bærer klubben i hjertet. Medlemmer, aktionærer og fans - alle er velkommen, siger Mikkel Skov-Jensen, der er en af initiativtagerne til gruppen, i en pressemeddelelse.

Første skridt er et snarligt stormøde i Aarhus. Målet med mødet er at søge opbakning til dannelsen af en såkaldt supporter trust - en sammenslutning af fans og aktionærer, som skal være en stærkere stemme til klubbens generalforsamlinger og generelt søge indflydelse og medbestemmelse.

Se: Hvem tager over i AGF?

- Vi ønsker at samle fansene om en ny start og indgå i en kritisk, men kærlig dialog med klubbens ledelse. For lige som dem drømmer vi også om, at AGF kommer tilbage til toppen af dansk fodbold, og vi kan forhåbentlig være en løftestang for klubben og sikre AGFs fortsatte legitimitet og forankring blandt sine mange tilhængere, siger Mikkel Skov-Jensen.

Projektet har endnu ikke et officielt navn, men indtil videre går det under 'Fan Trust Aarhus'.

Det her projekt handler ikke om hvem der skal fyres eller rulles i tjære og fjer. Det handler om klubbens fremtid som en seriøs del af dansk fodbold. Derfor skal vi nu tænke langt og stort fremfor kort og småt, og i den proces skal man inddrage fansene, siger Jonathan Lykke Lilmoës, der er talsmand for gruppen.

Du kan læse mere om gruppen og følge arbejdet på Facebook