Ærlig Helenius har arbejdet meget med det mentale

Nicklas Helenius kan virke meget anonym på en fodboldbane. Men angriberen har lagt stort arbejde i at udvikle sig mentalt over de senere år

03:12

Nicklas Helenius fik endelig taget hul på Superliga-målscoringen, da han mod slutningen af søndagens kamp mod SønderjyskE reddede et uhyre vigtigt point hjem til Silkeborg.

Målet kan også tolkes som et bevis på, at han nu for alvor er ved at falde til i det midtjyske, selvom det har taget lidt tid.

- Jeg kører jo en lidt længere tur i bil, end jeg plejer at gøre. Det skal man også vænne sig til. Og det er en lidt anderledes spillestil, men en spillestil jeg bedre kan lide, end det jeg var vant til i AaB. Der er nye mennesker omkring en og sådan noget, og det er jo naturligt man skal bruge lidt tid på at falde på plads, lyder det fra den høje angriber, der stadig bor i Aalborg. 

Læs også Sen udligning sikrer Silkeborg point i bundkamp

Helenius, der er lejet resten af sæsonen i AaB, udviser sjældent de store følelser i løbet af en fodboldkamp. Men den 25-årige nordjyde har de senere år arbejdet meget med netop den mentale del af spillet.

- Noget af det, jeg havde svært ved, da jeg var yngre, det var, at hvis jeg f.eks. brændte en chance, så kunne jeg godt stå og ligne en, der gik helt ned og døde og ikke var på resten af kampen. Og det er sådan noget, jeg har arbejdet med. Og så skal man være lidt mere i sin egen verden, siger han og fortsætter.

Læs også Helenius fik hul på bylden: Alle mål giver selvtillid

- Jeg synes, jeg er blevet bedre til at kommunikere med mine holdkammerater, og det er noget, jeg har lært over de sidste par år faktisk. Førhen var jeg meget stille og sagde ikke noget, heller ikke på banen.

Angriberens udstråling på banen er nok egentlig blot et udtryk for, hvordan han er som menneske.

- Jeg er måske et lidt privat menneske hvad mange ting angår, men på en god måde. For jeg vil alle det bedste, siger han.

Hør hele interviewet med den ærlige Helenius øverst på siden. Her fortæller han også, at han altid har fået prædikatet "lad", på grund at sin højde og kropsholdning.

Peter Sørensen synes ikke, man skal lade sig snyde af Helenius' stille person. Hør interviewet med cheftræneren herunder.

02:09 Luk video