Ægtepar holder juleaften for ensomme

- Alle er velkomne, lyder budskabet fra arrangørerne

På billedet ses fra venstre Kaja Hansen, Henrik Hansen, Lars Juul og Jette Brandt-Hansen. Foto: Frederikke Brandt

Nytårsaften for snart et år siden fik Kaja Hansen og hendes mand Henrik en idé sammen med et vennepar.

Flere år i træk havde de solgt fyrværkeri på havnen i Horsens, men nu skulle der ske noget nyt.

Sammen med parret Lars Juul og Jette Brandt-Hansen besluttede de sig at bruge deres kræfter på at arrangere en juleaften for ensomme i byen.

Den juleaften skal afholdes i år for første gang nogensinde. Festen bliver for 100 personer - unge som gamle - som har lyst til at holde jul sammen med andre.

- Vi vil gerne ofre vores juleaften for, at kunne nogle andre en god oplevelse. Vi tænker, der må være nogen, der mangler en at holde jul med, siger Kaja Hansen til tv2oj.dk.

De to par fik hurtigt opbakning fra deres familier, deres børn, som også synes, det var en god idé at droppe jul derhjemme til fordel for en kæmpe fest for andre:

- De takkede ja med det samme, siger hun.

Mulighed for tilmelding

Festen bliver holdt juleaften, den 24. december, i Håndværkerforeningen i Horsens. Parrene har allerede modtaget donationer fra fonde og andre lokale initiativer.

Maden står en kok for, som vil servere traditionel julemad med and og flæskesteg. Julegaverne og juletræet er også på plads.

Nu mangler de bare at finde de sidste gæster. Omkring 50 personer har allerede givet tilsagn om, at ville deltage:

- Det er for alle, der mangler nogen at holde jul med. For eksempel har vi kontakt til basketklubben HIC og VIA, hvor der er nogen, som ikke skal hjem til deres familie og holde jul, suger Kaja Hansen, som er åben for at udvide festen:

- Hvis der kommer 120 personer, finder vi også ud af det.

Arrangementet hedder Jul i Horsens. Der er mulighed for at tilmelde sig enten på Facebook-siden Jul i Horsens eller på tilmelding@julihorsens.dk ved at skrive navn, adresse, alder, telefonnummer og en kort beskrivelse af, hvorfor man gerne vil deltage.

Stor julefest på Aros for anbragte børn og unge