AC Horsens' nye målmand: Jeg vil være nummer 1

De Gules nye målmand har klare ambitioner om at blive førstevalg i klubben, men ved, at han skal kæmpe for sin chance

01:54

Mandag hentede AC Horsens en forstærkning til målmandsposten i skikkelse af polske Patryk Wolanski, der tidligere har spillet i både FC Midtjylland og Vejle.

Med landsholdspause i den kommende weekend har nyindkøbet nu to uger til at spille sig ind på holdet.

- Jeg er klar til træning og nu skal jeg fokusere på træningen de næste to uger og så ellers vente på min chance, lyder det fra den 25-årige keeper, der ikke lægger skjul på, hvad ambitionen er.

Læs også AC Horsens henter ny målmand

- Det vigtigste for mig er, at jeg vil være nummer 1 i Horsens, siger han.

Den 188 centimeter høje polak spillede for Widzew Łódź i sit hjemland, inden turen i 2014 gik til Vejle.

- Jeg er hurtig, og jeg er god til at kommunikere med holdkammeraterne. Jeg har store ambitioner, og jeg tror, jeg kan tilføre meget attitude til holdet. 

Læs også AC Horsens jagter to forstærkninger

Træner Bo Henriksen har for nylig udtalt, at han ønskede sig en forstærkning i målet og i bagkæden inden transfervinduet lukker. Og nu er det ene af de ønsker altså blevet indfriet.

- Nu har vi heldigvis fået målmandskabalen til at gå op, og har de målmænd, vi skal have. Vi ved, Wolanski er en klassemålmand. Vi har en klassemålmand i (Nicklas, red.) Dannevang, og vi har en ung fyr i Marcus (Bobjerg, red.), som skal lære og være med omkring holdet, siger han, og tilføjer at Dannevang altså stadig er førstemålmand.

00:57

Hør Bo Henriksen fortælle om sin nye målmand.

Luk video

- Ja, lige nu og her er han. Nu skal Wolanski lige ind og vise, hvad han kan og hvad for et niveau, han har, og så ser vi det derfra. 

Selvom han kun har set ham i direkte aktion i et par timer i formiddags, så er det det ifølge målmandstræner Peder Hansen en spændende spiller, der har sluttet sig til gruppen af målmænd i AC Horsens. 

- Han er jo en aggresiv type som målmand, og er lidt mere fremadtænkende end Dannevang er. Det er noget, som Dannevang selvfølgelig arbejder med, og så er der sikkert nogle spidskompetencer, som Dannevang har, og som Wolanski ikke har, lyder det fra Peder Hansen.

01:13

Målmandstræner Peder Hansen sætter ord på Patryk Wolanski.

Luk video

Med den nye mand mellem stængerne er kampen om pladserne dermed også intensiveret.

- Det er jo det, det handler om; at presse hinanden mest muligt. Det øger konkurrencen, og de stepper op i niveau, så det er jo også det, vi håber her.

AC Horsens skal onsdag aften på besøg hos Danmarksserieholdet IF Lyseng i DBU Pokalen. Kampen spilles klokken 17:00.