Aarhus-taxier: Plastret til med citater om voldtægt

Center for Voldtægtsofre og aarhusianske taxiselskaber har indgået et iøjnefaldende samarbejde, der sætter fokus på voldtægt

02:12

Peter Nielsen husker tydeligt den aften for et halvt års tid siden på Store Torv i Aarhus, hvor en ung, grædende kvinde satte sig ind i hans taxi.

- Hun var tydeligvis meget ulykkelig og havde oplevet noget, der fik hendes verden til at falde sammen, siger Peter Nielsen.

Hun sagde, at han havde gjort nogle ting ved hende, som hun ikke havde givet lov til.

Peter Nielsen, taxichauffør 

Han fortæller, hvordan kvinden fortalte, at hun efter en bytur var taget hjem med en mand. 

- Hun sagde, at han havde gjort nogle ting ved hende, som hun ikke havde givet lov til, siger Peter Nielsen. 

Taxachauffør Peter Nielsen husker tydeligt den aften for et halvt års tiden siden, hvor en ung, grædende kvinde satte sig ind i taxaen.

Peter Nielsen tilbød at køre kvinden til politiet, men det tilbud takkede hun nej til. Han endte med at køre kvinden hjem.

- Det ville være rart på én eller anden måde at kunne have tilbudt hende mere hjælp den aften, end hvad jeg var i stand til, siger han.

Siden har flere taxiselskaber landet over indgået et samarbejde med Center for Voldtægtsofre. Heriblandt DanTaxi i Aarhus.

Samarbejdet kommer blandt andet til udtryk ved, at et par taxaer er beklædt med budskaber og citater fra centrets kampagne og på den måde vækker opsigt i det aarhusianske bybillede. 

Læs også Seksårig dreng kørt ned: Fik kraniebrud

Det er en fantastisk idé, mener Peter Nielsen.

- Vi kan se, at når vi kører inde i byen og for eksempel holder for rødt lys, hvordan andre bilister og fodgængere kigger på bilen og vender sig om og taler med andre om, hvad der står. Der er ingen tvivl om, at det er noget, der bliver bemærket, siger han.

Peter Nielsen ved ikke, hvordan det er gået med kvinden fra den aften for et halvt år siden, men oplevelsen fylder meget:

- Nu har jeg selv to døtre i den alder, så for mig var det en hjerteskærende oplevelse - især fordi jeg ikke selv er uddannet til at kunne hjælpe. Jeg kan kun tale med vedkommende, så jeg er virkelig glad for, at vi har fået den mulighed, at vi kan køre dem ned på kommunehospitalet, hvis de vil det, siger han.

Øverst kan du se hele indslaget. 

00:40

Her kan du høre, hvad de unge siger til de iøjnefaldende taxier.

Luk video