Aarhus’ største plejehjemsfirma er gået konkurs

Aarhus Kommune er kommet på arbejde, efter at Hjemmehjælpen Århus er gået konkurs

Fra tirsdag den 9. maj, altså i morgen, står 800 borgere uden leverandør af praktisk hjælp, og 300 borgere står uden hjemmepleje i Aarhus Kommune.

Det sker, fordi plejehjemsfirmaet Hjemmehjælpen Århus ApS er gået konkurs. Det er det største plejehjemsfirma i kommunen.

Læs også Plejehjem på fisketur: Ældre fik stor oplevelse på krogen

- Det er en meget ærgerlig situation for de berørte ældre mennesker, som har valgt leverandøren og er vant til at se kendte ansigter i hjemmet. Vi gør en kraftanstrengelse for at folk hurtigst muligt får hjælp fra kommunen i stedet. Vi hjælper i første omgang særligt dem, som skal have personlig pleje, siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg, i en pressemeddelelse. 

Det bliver medarbejdere fra Sundhed og Omsorg i kommunen, der i første omgang overtager opgaven med at hjælpe de mennesker, der er ramt. 

Læs også Plejehjem fik besøg af grønlandsk åndemaner

Rådmand Jette Skive ser gerne, at der bliver gjort en indsats for, at de, der behøver pleje, ikke som nu står uden hjælp med en enkelt dags varsel.

- Derfor må Christiansborg være med til at ændre lovgivningen, så vi får reserveret nogle midler til overgangsløsninger eller som minimum, at vi får mere fleksibilitet i reglerne for virksomhedsoverdragelser. Det kan være med til at sikre tryghed hos ældre mennesker og medarbejderne, siger Jette Skive.