Aarhus på charmetur

Vil lokke endnu flere krydstogtgæster til byen

Antallet af krydstogtgæster i Aarhus er steget med over 530 procent i løbet af de sidste tre år. Men krydstogtskibene kommer ikke af sig selv, og derfor er Aarhus Havn og VisitAarhus netop nu på charmetur hos de store amerikanske rederier.

- Der er en stærk konkurrence på cruisemarkedet, og Aarhus battler om rederiernes gunst mod blandt andet Göteborg og andre nordiske havne, siger Peer H. Kristensen, som er direktør i VisitAarhus, i en pressemeddelelse.

Han er netop nu på vej til Miami sammen med Nicolai Krøyer, som er kundechef i Aarhus Havn, for at bringe Aarhus i Top of Mind hos rederierne.

- Cruise with Aarhus har igennem det sidste 1,5 år været i dialog og holdt en række positive forretningsmøder med store især amerikanske rederier. Vi har givet rederierne en grundig introduktion til Aarhus, som vi håber på giver pote, så byen i løbet af de næste år vil modtage endnu flere krydstogtgæster, siger Peer H. Kristensen.

I 2013 gik 40.000 krydstogtgæster i land i Aarhus. Håbet er at fordoble antallet af krydstogtgæster frem mod 2017, hvor Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad.