Aarhus Festuge uden Smuk Fest

Samarbejdet mellem Århus Festuge og Skanderborg Festivalen er slut

Det skriver Århus Stiftstidende.De seneste to år har Skanderborg Festivalen sat sit præg på det centrale Aarhus i festugen. Men et underskud på 300.000 kroner sidste år får nu Smuk Business A/S, der er et datterselskab af Skanderborg Festivalen, til at trække følehornene til sig.

- Vi har været glade for samarbejdet og kunne bestemt godt tænke os at blive ved. Men vi vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, og derfor har vi meddelt festugen, at vi ikke vil finansiere festen i Aarhus, siger Flemming Dybbøl, direktør for Smuk Business A/S.

Århus Festuge er ligesom en lang række andre kulturinstitutioner blevet pålagt et krav om besparelser på grund af en kommunal sparerunde, og det er ifølge Flemming Dybbøl årsagen til, at festugedirektør Jens Folmer Jepsen og Co. ikke har kunnet honorere de krav, som Smuk Business stiller til en gentagelse af konceptet på Bispetorv, hvor man ugen igennem præsenterede en række kendte navne fra den danske musikscene.

- Folk skal jo ikke betale for at høre musikken, og vi må bare konstatere, at ølsalget alene ikke kan finansiere et ambitiøst koncept som vores, tilføjer Flemming Dybbøl.

Hos Århus Festuge oplyser økonomichef Anders Dahlstrup, at man netop nu forhandler om, hvad der skal erstatte Skanderborg Festivalen på Bispetorv i år.

- Vi ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse nærmere, men jeg forventer at have en udmelding klar inden vinterferien, siger Anders Dahlstrup.