Aarhus Festuge: Specialbåde sejler gæster helt ind til VoxHall

Festugens gæster kan nu sejle ind i centrum

"Den Blå Bro" udvide og giver i år Festugens gæster mulighed for at opleve byen på en anderledes måde, når speciallavede både forbinder midtbyen med Brabrandsøen.

Sidste år kunne Festugens gæster sejle på Aarhus Å fra Mølleparken til Dokk1, og i år udvides ruten til at omfatte turen fra Aarhus Ås udspring i Brabrandsøen til VoxHall.

Bådene var sidste år et stort trækplaster, og mange gæster benyttede sig af muligheden for en sejltur gennem midtbyen. Ifølge Epinion synes 68 procent af de adspurgte rigtig godt om "Den Blå Bro", og det bliver sandsynligvis også et hit i år.

Aurora har lagt til kaj ved Festugen

- Det man oplever, når man sejler denne tur er, at man sejler fra det her meget, meget smukke og uberørte natur, og så sejler man lige ind midt i byen. Det sker bare lige pludselig, så er man der. Det er en fantastisk oplevelse, siger flodbådskipper Henry Thomsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rikke Øxner er direktør for Aarhus Festuge, og hun er begejstret for det nye tiltag, der i første omgang er en ren oplevelsestur i den smukke natur og en mulighed for at se byen på en anden måde.

Glad Folmer trods svingende billetsalg

- Bare det at sidde her nu så smuk en morgen siger alt om, hvorfor det er attraktivt. Det er jo en måde at vise byen og byens muligheder på en helt anden og ny måde. Sidste år sejlede vi på den indre del af åen på strækningen fra Mølleparken og hen til Dokk1, og nu har vi fået den her nye båd, som kan sejle på den her strækning. Så får vi jo åbnet op for et sted, hvor mange ikke har adgang, fortæller Rikke Øxner, der er direktør for Aarhus Festuge.

Se indslaget i ovenstående video.

"Den Blå Bro"

Hans Frost og Tom Kronbo - F.A.K bokseklub fylder 100 år

playLegendarisk bokseklub fylder 100 år – fejrer det ved at vække fortiden til live

20190122-155819-5-1920x1281we

play Hundredevis af tomme fustager hos bryghus: - Det er jo ikke sjovt

Flyvestation Karup

Aarhusianer dømt for at bestikke forsvarsansat

Retten i Randers

Rumænsk mand idømt fem års fængsel for hjemmerøveri mod ældre kvinde

Dagli'Brugsen

play Sur smiley gør ondt: Ny brugsuddeler starter med at rydde op

Her krammer Anika og Marijana, som har hjulpet med at samle penge ind

Godt nyt om indsamlingen til Anika: De tæller millionerne