Aarhus-busselskab i ny skandale: Beruset chauffør fyres

En buschauffør, der kørte for det aarhusianske firma Rødbillet blev fredag eftermiddag anholdt og sigtet for spirituskørsel

Han er fyret, fastslår direktør for vognmandsfirma om beruset chauffør, der fredag kørte med omkring 50 passagerer for det Aarhus-baserede busselskab Rødbillet. Det er ikke første gang, at der er problemer med selskabet. I begyndelsen af juni blev en anden chauffør taget i at sidde med sin iPad under kørslen.

I det nyeste tilfælde foregik lovovertrædelsen på Sjælland, hvor en af passagererne slog alarm.

- Anmelderen undrede sig over, at bussen kørte slingrende og usikkert gennem et vejarbejde på Køge Bugt Motorvejen. Bussen ramte blandt andet nogle vejskilte, siger Michael Sehested, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Læs også Rødbillet-direktør: Svært at gardere sig mod tosser

Politiet stoppede bussen ved 15-tiden tæt ved en afkørsel mod Solrød.

Alkotesten viste ifølge politiet en promille et godt stykke over det tilladte. Chaufføren blev anholdt og bragt til stationen for at få taget en blodprøve. Derefter blev han løsladt.

Ifølge BT var der omkring 50 passagerer i bussen. De kom hurtigere videre med en ny chauffør. Rødbillet oplyser til Ekstra Bladet, at dets busser fremover skal være udstyret med alkometer.

Nul tolerance
Hos Dybbøl Turist, det vognmandsfirma, som Rødbillet har chaufføren fra, er holdningen klar.

- Vi har nul tolerance, når det kommer til alkohol. Og jeg kan sige med det samme, at chaufføren er fyret, uanset hvad promillen siger, siger direktør for Dybbøl Turist Peter Missfeld til Ekstra Bladet.

Læs også Buschauffør kørte med iPad på rattet: Nu er han bortvist

I juni var det så altså en chauffør med en iPad i brug under kørslen, som forargede og chokerede passagererne. Dengang tog Rødbillet også hurtigt konsekvensen af situationen.

- Der har været en episode med en chauffør, der under kørsel for os samtidig har betjent et elektronisk device. Vi har brugt lidt tid på at undersøge sagen til bunds, og for os er sagen klar; Den pågældende chauffør er for fremtiden bortvist fra Rødbillet, sagde selskabet i den forbindelse.

Sådan her så det ud i juni, da en chauffør hos Rødbillet kørte med en iPad i hænderne.  Foto: Nicklas Ambrosius Frank

Ligesom sidst er den pågældende chauffør, der fredag kørte spirituskørsel ikke ansat hos Rødbillet, men hos et af de busselskaber, der kører for Aarhus-firmaet.