5-årig nær druknet i hoppeborg

Fire brandmænds kåde leg til havnefest i Bønnerup Strand var i weekenden få øjeblikke fra at koste en 5-årig livet.

Genrefoto. Foto: Kim Haugaard - Scanpix

Det skriver B.T. torsdag.

Brandfolkene deltog lørdag i en traditionsrig havnefest i ferieparadiset Bønnerup Strand på Djurslands nordkyst. Her besluttede de sig til at åbne for en brandbils sprøjte og lægge et tæt lag skum ud i en hoppeborg, hvor adskillige børn befandt sig. I starten vakte skumfesten jubel, men da brandfolkene åbnede for dyserne anden gang, forvandlede de frydefulde hvin sig til gråd og fortvivlelse.

- Lige pludselig lå der en halv meter skum, og alt var glat som sæbe, så alle skøjtede rundt og faldt, så de kom ned under skummet. Selv børn på 10-12 begyndte at græde og kalde på deres mor, fordi de hverken kunne se noget eller komme ud, fortæller Annette Kjeldsen, hvis eget barn befandt sig i lige uden for hoppeborgen, da problemerne opstod.

Med en ubehagelig mavefornemmelse begyndte hun sammen med en anden kvinde at trække børn ud af hoppeborgen.

Hvad ingen vidste var, at en 5-årig norsk pige lå skjult under det hvide skum, som forhindrede hende i at trække vejret. Pigen blev først opdaget, da Annette Kjeldsen trådte på hende.

- Den anden kvinde var selv faldet i skummet, og da jeg ville hjælpe hende, mærkede jeg noget under foden. Det gik op for mig, at det var et barn, og det var tydeligt, at hun var livløs. Vi måtte slide for at få hende ud, fordi hun var så glat, men folk stod bare og kiggede. Det var først, da jeg begyndte at råbe og skrige, at brandfolkene kom til hjælp, siger Anette Kjeldsen til B.T.

Den fem-årige pige faldt ned på jorden fra kanten af hoppeborgen. Hun trak ikke vejret. Forældrene, der desperat havde ledt efter deres datter i området, så til, mens brandfolkene kæmpede for den 5-åriges liv. Til alt held lykkedes det at genoplive hende, hvorefter hun blev transporteret på sygehuset i en ambulance.

- Det var ufattelig tæt på, at gå helt galt. Hvis jeg ikke havde trådt på hende, havde hun formodentlig været død, fordi nogle brandmænd ville lave lidt sjov. Jeg synes ikke, de skal hænges ud, for det var ikke i ond mening, men jeg håber det her betyder, at brandmænd over hele landet vil tænke sig bedre om i fremtiden, siger Anette Kjeldsen.

Brand og Redning Djursland oplyser i en pressemeddelelse, at der var tale fire brandmænd fra Fjellerup. De var bestilt at Havnefestudvalget i Bønnerup til at udlægge skum. Skummet skulle udlægges ved havnen, hvor der kun er asfalt. Brandmændene syntes, at dette underlag ville være for hårdt, og kunne medføre skader på børnene. Derfor ville man prøve et blødere underlag. Man valgte derfor en hoppeborg. Brand og Redning Djursland beklager hændelsen og oplyser, at det er sidste gang, at det sker.

Beredskabsinspektør Jan Recke fortæller til TV 2 | ØSTJYLLAND, at han har talt med de fire brandmænd fra Fjellerup. De er meget berørte og dybt ulykkelige over hændelsen.