4,6 km guirlande

Rekord-guirlanden kan ses i Hammel

Emilie og Louise er blandt de mange Hammel-børn, der har andel i den rekordlange juleguirlande. Foto: Michael Wulff (FavrskovPosten)

De yngste beboere i Hammel har i fællesskab lavet et stykke julepynt, der ville gøre Gertrud Sand fra 'The Julekalender' grøn af misundelse.

Børnene har i løbet af december lavet en guirlande, der med sine i alt 4.653 centimeter er verdens længste.

Dermed er guirlanden næsten 1.500 meter længere end den hidtidige rekordguirlande, der for to år siden blev lavet af børn i Brande i Midtjylland.

Det er række skoleelever i Hammel, der sammen med byens daginstitutioner har lavet den rekordlange juleguirlande. De har fået hjælp af lokale butikker, der har stillet papir og redskaber til rådighed for børnene.

- Det er fantastisk. Det er en lille solstrålehistorie midt i juletiden, siger tovholder Marianne Skou til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Det vildeste julehjem

Guirlanden er blevet placeret i en lukket SuperBest-butik i Hammel. Her blev guirlanden målt op, hvorefter verdensrekorden var en kendsgerning.

Det var borgmester i Favrskov Kommune Nils Borring (S), der stod for den officielle opmåling af guirlanden i det nedlagte SuperBest-supermarked. Guirlanden strækker sig over 141 rækker på hver 33 meter.

- Guirlanden får lov at ligge i SuperBest julen over. Man kan se den udefra, siger tovholder Marianne Skou.

Hvis de lokale Hammel-børn har lyst, håber Marianne Skou, at de får mulighed for at stikke rekorden næste år. I så fald skal de dog begynde forfra med saks og papir.

- Det ville være snyd bare at udvide den nuværende guirlande, fastslår hun.

Se en video af rekord-guirlanden på FavrskovPostens hjemmeside.