44-årig tilstår bombetrussel

Banegård og shoppingcenter evakueret

Betjente fra Østjyllands Politi afspærrede tirsdag eftermiddag Banegårdspladsen på grund af bombetruslen.

Politiet har fået en uforbeholden tilståelse fra den mand, der tirsdag på åben gade i Aarhus truede med at have en bombe i rygsækken.

Manden, der er 44 år og selv aarhusianer, er sigtet for bombetruslen og misbrug af faresignaler, som har fået politiet til at rykke ud, oplyser Østjyllands Politi.

Fordi den 44-årige har tilstået, og politiet betragter sagen som "fuldt opklaret", er han blevet løsladt. Dog ligger der fortsat en straffesag, som han ikke slipper udenom, meddeler politiet.

Patruljer blev sendt af sted tirsdag, da en kvinde kort før middag anmeldte en mand for højt at sige: "Jeg har en bombe.

Større område afspærret

De østjyske betjente begyndte en eftersøgning af ham i området omkring Jægergårdsgade og M. P. Bruunsgade i det centrale Aarhus.

Samtidig blev et større område omkring Aarhus Hovedbanegård og shoppingcentret Bruun's Galleri afspærret. De personer, der befandt sig i området, blev evakueret.

Klokken 16.20 blev han anholdt, og de ambulancer og brandbiler, der holdt klar til at rykke ud ved Aarhus Rådhus, blev sendt hjem.