36 hooligans anholdt før kamp

Politi greb ind og stoppede planlagt slagsmål

Arkivfoto.

Østjyllands Politi lå her til formiddag på lur og var klar til at gribe ind over for et arrangeret masseslagsmål mellem fodboldfans fra AGF og FCK.

Slagsmålet var planlagt til at foregå i industrikvarteret ved Lægårdsvej/Marøgelhøj i Lystrup.

- Vi er har gennem længere tid efterforsket hooliganmiljøet, og derfor var vi lige om hjørnet, da slagsmålet gik i gang, siger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen i en pressemeddelelse.

I alt 36 hooligans blev anholdt i forbindelse med aktionen og er bragt til politigården i Aarhus, hvor de opholder sig indtil kampen er ovre. 35 mænd blev anholdt på stedet, mens en sidste mand blev opsporet af en politihund.

Se: Politi tager imod fodboldfans

Alle fansene fra AGF var klædt i hvidt, mens FCK'erne var klædt i rødt under slagsmålet. Politiet fandt efterfølgende handsker, tandbeskyttere og baseballbat på stedet.

- Vi vil ikke have ballademagrene til at forstyrre fodboldkampene. Derfor arbejder vi både med efterforskning og dialogkonceptet, så vi er forberedte til de her situationer, siger Bent Preben Nielsen.

Østjyllands Politi vil resten af dagen følge fansene nøje forud for kampen klokken 17 på NRGI Park mellem AGF og FCK.

Politiet forventer at sigte flere af fansene for blandt andet vold, grov vold og for gennem slagsmål at have forstyrret ro og orden på et offentligt sted.