35-årig anholdt i bombesag

Eks-kæreste til beboer i den eksplosionsramte ejendom i Skanderborg anholdt her til morgen. Læs om eksplosionen og se interview med beboer i ejendommen samt billeder fra området og ejendommen.

Ved syv-tiden i morges anholdt kriminalpolitiet i Skanderborg en 35-årig mand.

Han sættes i forbindelse med den eksplosion, der i nat raserede en ejendom på Ryparken 12 i den nordvestlige del af byen.

Politiinspektør, Steen Edeling, oplyser, at den anholdte, som er fra Århus-området af, tidligere er kæreste med en kvindelig beboer i ejendommen.

Manden vil blive sigtet for forsøg på manddrab, og klokken 15 i dag fremstilles han i grundlovsforhør ved byretten i Horsens.

Den voldsomme eksplosion tidligt onsdag morgen raserede den tre etagers store opgang.

Det drejer sig om Ryparken 12 i den nordvestlige del af byen, oplyser politiet i Skanderborg.
En krysantemumbombe kan være skyld i eksplosionen, siger vicepolitikommissær Finn Kramer.

Redningsmandskabet på stedet har konstateret, at der ligger sprængstykker 30 meter fra ejendommen.

- Alle beboere var evakueret, da vi ankom kort efter alarmopkaldet klokken 03.37. Der er umiddelbart ingen tilskadekomne, siger han til Ritzau.

Beredskabskorps og brandvæsen arbejdede i de efterfølgende timer på at afstive opgangen, så den ikke styrter sammen. Trappen og dørene ind til lejlighederne er sprængt helt i stykker.

- Vi er i fuld gang med efterforskningen, og først når vi har haft eksperter til at kigge på stedet, kan vi begynde at vurdere, hvilken slags bombe, der er blevet benyttet, fortæller politiinspektør Steen Edeling.

Flere beboer hørte tilsyneladende en rude blive knust inden eksplosionen.