34 millioner kroner til boligkvarterer i Århus

11 projekter i Århus får nu tilsammen 34 millioner kroner til at bekæmpe ghettodannelse og skabe bedre forhold for beboerne.

Så er der penge på vej til de belastede områder i Århus.

alt får 93 af landets problemramte boligområder nu foreløbigt tilsagn om økonomisk støtte til bekæmpelse af ghettodannelse. Landsbyggefonden uddeler 400 millioner kroner til sociale og forebyggende indsatser og yderligere 400 millioner kroner går til huslejetilskud i problemramte områder, så flere forskellige beboergrupper tiltrækkes.

Pengene skal blandt andet gå til projekter, der får unge til at tage uddannelse, lave klubber og andre fritidsaktiviteter for børn og unge og til at hjælpe unge ud af problemer.

- Parallelsamfund og ghettodannelse skaber begrænsninger og utryghed. Med indsprøjtningen til boligområderne i Århus tager vi et stort skridt i den rigtige retning, siger velfærdsminister Karen Jespersen.

Blandt modtagerne i Århus er boligorganisationen Præstehaven, der får foreløbigt tilsagn om støtte til en forebyggende indsats for børn og unge gennem projektet "Outsiders 2 Insiders". Det er meningen, at der i projektet skal ansætte en gruppe rollemodeller, der skal lave aktiviteter for de unge i området og være opsøgende i forhold til unge, der er på vej ud i problemer.