21 brandmænd kæmpede med flammerne

Frygtede, at der ville gå ild i gødning under brand på Samsø

Foto: Google Maps

1 af 2

Hele 21 brandmænd blev sent tirsdag aften dirigeret ud til en brand på det sydlige Samsø.

Samsø Redningskorps modtog kort før klokken 23 en melding om, at der var gået ild i en lade nær landsbyen Permelille på den sydlige del af øen.

Da brandvæsnet ankom til stedet, var laden totalt røgfyldt. Et hold af røgdykkere blev derfor sendt ind i bygningen for at undersøge, hvor i laden branden var opstået.

Det viste sig, at der var gået ild i en rendegraver, hvorefter ilden var bredt sig til en traktor, der holdt parkeret umiddelbart ved siden af.

Kæmpede med skorstensbrand i stråtækt hus

Ifølge indsatsleder Henning Kaus fra Samsø Redningskorps befandt der sig også en del NPK-gødning i den brændende lade.

Det var årsagen til, at redningskorpset sendte hele 21 mand af sted til branden i Permelille.

- NPK-gødning udvikler røg, der kan være farlig at indånde. Hvis ilden havde bredt sig til gødningen, havde det været nødvendigt at evakuere beboerne i lokalområdet - og så havde vi haft brug for alle mand, siger Henning Kaus til tv2oj.dk.

Det lykkedes for brandvæsnet at slukke ilden, hvorefter mandskabet blev på stedet for at kontrollere, at ilden ikke blussede op. Laden, som er lavet af stålelementer, havde dog fået en del skader:

- Vi forlod først stedet ved 01.30-tiden. En del af bygningens tag blev beskadiget, ligesom vi var nødt til at skære et hul i muren for at komme ind. Hele bygningen var skadet af sod, fortæller indsatsleder Henning Kaus.