157.079 på verdensplan løb for en god sag: Aarhus bidrog

Wings For Life trak velgørende løbere til over hele verden – også i Aarhus

02:07

Løb for dem, der ikke kan, lyder sloganet i det globale velgørenhedsløb Wings For Life, der blev løbet for tredje år i træk verden over i dag.

Også i Aarhus, hvor cirka 100 løbere stillede til start. Wings For Life er en organisation, der arbejder med at helbrede rygmarvsskader.

Læs også Thomas sled og slæbte for folk med rygmarvsskader

I Aarhus er det Aarhus 1900, der er arrangør, og her var cirka 100 mennesker mødt op ude ved Marselisborg Hallen. 

Det betyder super meget, at der er fokus på det med rygmarvsskader.

Michael Krarup Stefansen, rygmarvsskadet

- Det, der adskiller det her fra andre løb, er, at der er et formål med løbet. Formålet er at samle penge ind til rygmarvsskadede, og når du tilmelder, så går det gebyr, du betaler 100 procent til den organisation, der hedder ’Wings For Life’, som er dem, der hjælper med forskning indenfor det her område, siger Mikkel Larsen, eventansvarlig Aarhus 1900.

Gebyret for deltagelse går ubeskåret til Wings For Life, og der blev i dag løbet i mere end 35 lande på fem kontinenter – og alle blev sendt afsted samtidig.

Det gav et samlet deltagertal på verdensplan på 157.079 mennesker. 

Michael Krarup Stefansen pådrog sig en rygmarvsskade i 1996, men alligevel deltog han i Wings For Life-løbet.

En af dem var Michael Krarup Stefansen, der deltog i Aarhus og selv har en rygmarvsskade, som han pådrog sig tilbage i 1996. For ham giver det rigtig god mening at støtte den sag, han selv har været dybt forbundet med de sidste 21 år.  

- Det betyder super meget, at der er fokus på det med rygmarvsskader. Det er ikke fordi, det er et dårligt liv at sidde i kørestol, men hvis man kan finde nogle penge til at forske for, så man måske kan få to eller tre ud af ti op og gå igen, vil det gøre en kæmpe forskel, siger han.

Læs også Wings for Life skudt i gang

Michael Krarup Stefansen havde lagt sig forrest i feltet inden startskuddet.

- Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel, der hvor jeg kan gøre en forskel. Og så er det jo god motion, og jeg elsker at motionere, så det var helt oplagt for mig at møde op her, siger Michael Krarup Stefansen. 

Se mere i videoen øverst i artiklen.