14 år bag bardisken: Hvis man ikke dukker op, ringer Anette

Banegårdsrestaurationen i Odder bliver kaldt lidt af en ener i Danmark. Det samme gør værtshusets trofaste bartender, som i dag takkede af

Foto: Privatfoto

- Hun er lidt af en rappenskralde-agtig reservemor. Hvis man har det skidt, går man ned til hende og snakker. 

Sådan beskriver Michael Kaimer den kvinde, som har været en fast støtte i hverdagen for mange værtshusgæster i Odder. 

Kvinden hedder Anette Vorre og har officielt været bartender på Banegårdsrestaurationen i 14 år og tre måneder for at være helt præcis. For det er med at holde styr på tiden, selvom den kan synes at forsvinde på det lille værtshus, hvor mange kunder er stamgæster og hvor møblementet - ja omgivelserne - mest af alt minder om noget, der var engang. 

Læs også Hædret som Årets tv-fotograf

Michael Kaimer har været stamgæst på Banegårdsrestaurationen så længe, at han dårligt nok kan huske hvor længe.

- Øøh, jamen jeg bliver 45 år i år og er nok kommet der, siden jeg var 13 år. Så kan du selv tælle, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han var i dag med til at fejre Anette Vorre, som efter de mange års tro tjeneste nu går på pension og dermed efterlader et tomrum for de mange stamgæster. Én ting går igen, når han skal sætte ord på hende. Om det er hendes omsorg for andre mennesker.

En kvinde der vil blive savnet

Ifølge Michael Kaimer har Anette Vorre nemlig været meget mere end blot "kvinden bag disken":

- Hvis kunderne ikke møder op, så kan hun finde på at ringe til dem eller tage hjem og besøge dem for at sikre sig, at de er okay. Sådan er hun, fortæller han.

Når man så har sidste arbejdsdag på et sted, som har betydet meget for mange mennesker, så er det en dag med vemod. Også for hovedpersonen selv.

  Foto: Privatfoto

Anette Vorre havde i dagens anledning gjort sit til for at gøre dagen helt speciel. Hun havde syet en kjole og et hårbånd ud af nogle gamle, hvid- og grøn-ternede duge.

- En af kunderne spurgte, om jeg ikke ville lave sådan en kjole. Hvis jeg gjorde, ville han give en omgang, fortæller hun om baggrunden for den. 

Lige så tårerne triller

Hele eftermiddagen og nok også aftenen med er Anette Vorre blevet fejret. Fået blomster, chokolade og masser af kram. 

- Jeg har så mange buketter, at jeg kunne åbne min egen blomsterbutik.

Hvad Banegårdsrestaurationen har budt på af minder gennem årene, holder hun for sig selv. Men hvis væggene kunne tale, ville der formentlig være rigtig mange historier, at kunne fortælle.

Alt sammen minder, hun nu kan lune sig med, når "nu" i morgen bliver til "dengang": 

- Det er så vemodigt. Lige så tårerne triller. Det er nok først i morgen eller overmorgen, at det rigtig går op mig, fortæller Anette Vorre, som nu skal vænne sig til en tilværelse som pensionist. 

Chefen for det hele, Svend Erik Simonsen, som Anette Vorre har arbejdet sammen med, er da også trist med udsigten til, at hun stopper:

- Anette er en lettere skrap dame– en institution på jernbanecaféen. Hun er godt inde i jargonen. Mange kender hende i Odder.

07:10

VIDEO: Se eller gense det prisbelønnede tv-indslag "En tidslomme i Odder", som er filmet af TV 2 | ØSTJYLLANDs fotograf Ole Jermiin Dieserud.

Luk video