Se om Aarhus vinder - LIVE

Aarhus eller Sønderborg? Se med fredag på TV2OJ

Alle borgere i Østjylland kan følge med live, når spændingen om hvorvidt Aarhus eller Sønderborg bliver Europæisk Kulturhovedstad 2017 udløses klokken 16.30 fredag den 24. august.   

 

TV 2 | ØSTJYLLAND sender en ekstra nyhedsudsendelse live fra pressemødet i Kulturstyrelsen i København, når juryen offentliggør vinderen. En ekstra nyhedsudsendelse som også kan ses live her på hjemmesiden.

- Vi sender fra klokken 16.05 til klokken 17.00 på TV 2 | ØSTJYLLAND, vores nye kanal. Det er oplagt at give østjyderne muligheden for at være med direkte, når afgørelsen falder fredag eftermiddag og udløser jubel eller store frustrationer i den aarhusianske delegation med borgmester Jacob Bundsgaard i spidsen. Der er meget på spil - ikke bare for Aarhus men for borgerne i alle kommuner i Region Midtjylland. Hvis Aarhus vinder, er det en helt enestående kulturel begivenhed, der udfolder sig overalt i Østjylland i de kommende år, siger redaktionschef Morten Brøcker, TV 2 | ØSTJYLLAND.

Danmark har værtskabet for Den Europæiske Kulturhovedstad i 2017, og der skal derfor udpeges én dansk by som Kulturhovedstad. Formålet med at udpege en europæisk kulturhovedstad er blandt andet at fremhæve den europæiske kulturrigdom og mangfoldighed.

Efter pressemødet på fredag udarbejder juryen en rapport til Kulturministeriet med begrundelsen for sin anbefaling. På baggrund af rapporten indstiller Kulturministeriet én by som Europæisk Kulturhovedstad til de europæiske institutioner. EUs Ministerråd udpeger officielt den danske kulturhovedstad i foråret 2013.

Se med på fredag fra kl 16.05 på TV 2 | ØSTJYLLAND eller her på hjemmesiden.

Aarhus Teater

play Eksklusiv adgang: Aarhus Teater består af mere, end du tror

Camilla Tatari

playUdsatte opdager ikke kræft – nu vil Camilla knække koden

Frost frostgrader koldt is iskoldt

Varmerekorden der fik kolde fødder til sidst

stearinlys

Glemte julelys kan koste dyrt: Beboer står til bøde på op til 5.000 kroner

Adventskranse

Sådan ser østjydernes adventskranse ud

Helle Vestergaard Knudsen Nørderi

play Helle droppede pisk og gulerod: - Jeg brænder indædt for at give det videre