100.000 kroner til forfatteren Vibeke Grønfeldt

- Det er en meget dejlig bog. Den er skrevet fra en udkant af Danmark

Fredag eftermiddag modtog forfatteren Vibeke Grønfeldt Montanas Litteraturpris.

Vibeke Grønfeldt er fra Samsø og modtog prisen for romanen 'Endnu ikke', som er en dagbogsroman om, hvordan livet former sig, når man bliver ældre.

Anne-Marie Mai fra dommerkomiteen, der i dag kunne overrække litteraturpris til forfatter Vibeke Grønfeldt på 100.000 kroner.

- Det er en meget dejlig bog. Den er skrevet fra en udkant af Danmark. Både geografisk og eksistentielt. Det spændende er, at den er meget pessimistisk overfor det, der sker mellem mennesker. Men den har også en varme, når der pludselig opstår mellem mennesker. Den tænder et mærkeligt sort lys. Man får et blik for at tilværelsen er skrøbelig og at det gælder om at livet der, hvor man er. Og se vilkår i øjnene. Den er også morsom, siger Anne-Marie Mai, professor i dansk litteratur ved Syddansk Universitet.

Hun var med i komiteen, der har udvalgt Vibeke Grønfeldts roman. Prisen er på 100.000 kroner og er sponseret af Montana Møbler A/S og blev uddelt på Testrup Højskolen. Vibeke Grønfeldt var ikke selv til stede ved overrækkelsen.