Vinbonde: Modne kvinder køber min vin

Kom med, når Simon Hedegaard endelig kan plukke sine druer

01:07

1 af 2

Det med vin er ikke helt fremmede for Simon Hedegaard.

Han har sin egen vingård lidt uden for Skødstrup nord for Aarhus, hvor han har 3.000 vinstokke med både røde og grønne druer.

Interessen for vin fik han i 1970'erne. Dengang var det ikke druer, men alt lige fra ris til diverse frugter og grøntsager, der blev forvandlet til søde og sure dråber.

I 2005 kastede han sig ud i et nyt vineventyr. Han startede sin egen vinavl med én hektar jord. Størstedelen af vinen produceres i dag af druer, men han prøver også engang imellem med andre frugtvine som for eksempel af jordbær.

- De fleste kunder, jeg har, er sådan kvinder i den lidt modne alder, fortæller Simon Hedegaard.

Alderen blev en øjenåbner

Det med at være 'moden' - ikke kun som drue, men også som menneske - var en af af årsagerne til, at han for 10 år siden besluttede sig for at blive vinbonde.

Han nærmede sig de 50 år, og noget nyt skulle der ske:

- Jeg er blevet lidt mere ydmyg, siger Simon Hedegaard.

- Hvis andre skal kunne tåle at drikke det, så er det også en udfordring at få lavet vinen.

Årets høst er dog langt fra blevet, som han havde håbet. Normalt giver én vinstok nok druer til én flaske vin - men i år er det nærmere en kvart flaske.

- Sidste år var det diametralt modsatte år af i år. Det var det bedste, vi nogensinde havde haft, siger han.

Øverst i artiklen kan du se et videoklip, hvor Simon Hedegaard viser de pressede druer frem og charmerer sig ind på vært Anna Louise Tranæs Didriksen.

Historien om hans vinhøst er nemlig en del af fredagens udgave af programmet 'Livet + Det Løse' på TV 2 | ØSTJYLLAND klokken 19.50, hvor man kan følge hele arbejdet med at plukke de mange tusinde druer. En opgave, han får folk til at hjælpe ham med.

Du kan allerede nu smugkigge hele programmet ved at klikke her.