Robotter lever i allerbedste velgående

Talentfulde unge besøger i dag Institut for Datalogi for at lege med LEGO-robotter

Gymnasieelever fra Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) besøger i dag Institut for Datalogi i Aarhus for at lære mere om robotter og generelt blive klogere på deres fremtidsmuligheder i forbindelse med uddannelsesvalg.

- Vi har snakket om robotter for at give dem et indblik i, hvad det er for nogle emner, man arbejder med her i IT-byen. Og så kan man jo håbe, at nogle af de talentfulde unge får smag for det, og får lyst til at blive studerende her engang, siger Ole Caprani, lektor ved Institut for Datalogi på Aarhus Universitet.

I alt har 25 elever hele dagen i dag, onsdag, testet og lavet øvelser med førerløse biler, som studerende fra Ingeniørhøjskolen har designet ud af LEGO. En af de elever, der i dag gæster Institut for Datalogi er 17-årige Christian Moric fra Odder Gymnasium.

-Jeg vil gerne læse til ingeniør, og der er det helt oplagt, at jeg ved noget om robotter. Jeg ved ikke særlig meget om robotter endnu, men det er spændende at lære mere om, siger Christian Moric.

Formålet med at have de talentfulde unge på besøg på instituttet er at give dem et unikt indblik i, hvad studierne kan tilbyde.

-Vi har designet nogle programmer, som eleverne sidder og eksperimenterer med, så de kan finde ud af, hvordan bilen bremser, hvordan den mindsker afstanden til bilen foran og så videre. Det er alt sammen noget, som færdiguddannede dataloger og ingeniører også sidder med, siger Ole Caprani.

Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) er et ekstra tilbud til de gymnasieelever, som har evnerne og lysten til at arbejde ekstra med deres akademiske interesser.

-De er ekstremt nysgerrige. Men det er også unge, der bruger deres fritid på ting, som mange andre gymnasieelever ikke gør. De har jo valgt at gå på Akademiet for Talentfulde Unge, hvor de går til robot-foredrag og besøger fysik- og kemistudier, siger Ole Caprani.

Øverst i artiklen kan du se et fuldt interview med Ole Caprani, lektor ved Institut for Datalogi.