Nu skal tilskuere sortere affaldet

Når pølsebakken, chipsposen og fadølskruset skal skaffes af vejen, skal det fremover ske i flere forskellige skraldespande på Ceres Park i Aarhus.

I aften tager AGF hul på den nye Superliga-sæson, når klubben klokken 19 møder Vejle på Ceres Park.

Mens spillerne på banen skal forsøge at spille sig frem til tre point, skal tilskuerne på tribunerne som noget nyt til at tage stilling til, hvor deres affald skal smides hen.

Som led i klubbens affaldsstrategi appelleres der nemlig til tilskuerne om at sortere affaldet.

- Vi er alle sammen blevet så gode til at affaldssortere derhjemme. Vi har vænnet os til det, så hvorfor skal vi ikke også gøre det, når vi går til fodbold, siger branding- og bæredygtighedschef i AGF, Anne Jensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

På tide

Anne Jensen kommer samtidig med en opfordring til tilskuerne.

- Publikum skal hjælpe os – så husk dit affald. Skulle man efter fem øl have glemt alt om affaldssortering, så skal vi nok hjælpe. Men vi er sammen om det her, siger hun.

I fanklubben omkring klubben vækker initiativet glæde, og formand Anja Lilli Beikes håber, at tilskuerne vil benytte sig af de nye skraldespande.

Flere steder på stadion vil tilskuerne blive mødt af nye skraldespande, der skal hjælpe med affaldssorteringen på Ceres Park.
Flere steder på stadion vil tilskuerne blive mødt af nye skraldespande, der skal hjælpe med affaldssorteringen på Ceres Park. Foto: Jakob Kryger

Hun er dog klar over, at folk på stadion lige skal vænne sig til at skulle sortere affaldet.

- Det vil formentlig tage lidt tid, inden alle får helt styr på det, siger formand for AGF fanclub, Anja Lilli Beikes, til TV2 ØSTJYLLAND.

Bæredygtighed

Den nye affaldsstrategi er skabt i samarbejde med transport- og renovationsvirksomheden, Johs. Sørensen & Sønner og Rethink Event, som arbejder med at gøre events mere bæredygtige.

- Jeg tror, at publikum kommer til at tage godt imod det. Vi vil gerne bidrage, hvor vi kan - og her giver vi altså AGF's fans mulighed for at gøre en forskel og sikre, at affaldet kan genbruges efter kampene, siger Sofie Randel, der er CEO i Rethink Event i en pressemeddelelse.

Hos Johs. Sørensen og Sønner ser de frem til at kunne afhente brugte ølkrus, pølsepakker og chipposer fra Ceres Park.

- Det er vigtigt, at man laver nogle løsninger, der gør det nemt at sortere affaldet på en måde, så vi kan håndtere det efterfølgende. Løsningen hos AGF giver mening for brugeren, der tydeligt kan se, hvad man skal gøre. Derfor bliver det også nemmere for os i den anden ende, når vi skal genanvende affaldet, siger direktør Lars Sørensen.

def_thumb,50_percent

play Søvand forsvandt på mystisk vis: Nu bliver det politianmeldt

LINE JENSEN, KUNSTIGE NEGLE

play Line elsker kunstige negle: Former dødsstjernen på din fingerspids

Politi

Mand bragt på hospitalet efter slag og spark i hovedet

renovering

Danskerne vil bruge feriepenge på boligen - og det er et problem, siger eksperter

b14e5dad-b348-4b49-98bc-975d205c3617

Forskere har på rekordtid gjort banebrydende blodprop-opdagelse

Motorvej

play Tilbageblik: Så længe har man drømt om en motorvej