Borgmesterkup: Sådan gik valget i 2013

Endnu engang kup en del af valgnatten ved kommunalvalget i Syddjurs Kommune i 2013

Historien gentog sig selv i Syddjurs Kommune i 2013, da politikerne efter kommunevalget skulle finde flertal for en konstitueringsaftale og dermed, hvem der skulle sætte sig i borgmesterstolen.

På forhånd havde valgets tre hovedpersoner - den daværende borgmester Kirstine Bille (SF) og hendes to udfordrere Jesper Mathiesen (S) og Claus Wistoft (V) - alle været enige om, at denne gang skulle der kun findes én borgmester.

- Der bliver ingen knive. Der bliver en ordentlig og professionel tilgang til tingene, sagde Kirstine Bille på valgdagen.

Mens én borgmester er en selvfølge i de fleste andre østjyske kommuner, så har det været en langt mere dramatisk proces i netop Syddjurs - og det skulle det vise sig at blive igen.

Flere store temaer

Tilbage ved valget i 2009 nåede hele tre personer at blive udråbt som borgmester. Både Claus Wistoft (V) og Jesper Mathiesen (S) kunne begge for en stund kunne kalde sig borgmester, inden Kirstine Bille (SF) endeligt satte sig i stolen.

I 2013 blev det derimod Claus Wistofts tur til at trække det lange strå efter, at det ellers var Jesper Mathiesen der først havde poppet champagneproppen.

Kuppene i Syddjurs Kommune er blevet en del af valghistorien og årsagen til, at netop valget i 2013 blev fulgt meget nøje.

Nogle af valgkampens store emner var kommunens økonomi, der var presset, og udfordringen med at samle kommunen - lige fra Hornslet til Kolind og Rønde.

Ligesom i de fleste andre kommuner, var også tilflyttere og bosætning på programmet.

Du kan se mere om, hvordan valget gik i Syddjurs Kommune i 2013 i videoen øverst i artiklen. Læs artikler og mere om valgresultatet fra dengang ved at klikke her

TV 2 | ØSTJYLLAND afholder fra den 9. til 25. november midtvejsvalg i de østjyske kommer. Tirsdag aften munder det ud i en direkte tv-transmitteret politisk debat om Syddjurs Kommune. Se udsendelsen fra Fregatten Jylland i Ebeltoft fra kl. 19.30.

Midtvejsvalg: Vælgerlussing til SF i Syddjurs Kommune

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 08.24.05

Forsamlingsloft hæves: Teltbestillinger tikker allerede ind, fortæller udlejer

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

Dagens mest læste