Nu skal du have din medicin med på hospitalet

Patienter skal fremover tage deres medicin med, når de bliver indlagt på et hospital i Region Midtjylland

01:58

VIDEO: Gode erfaringer fra Vestjylland er grund til, at patienter i Region Midtjylland nu skal medbringe eventuel medicin på hospitalet.

Hvis du tager medicin, skal du fremover medbringe den, hvis du bliver indlagt på et hospital i Region Midtjylland.

Det oplyser Region Midtjylland til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også 26-årig østjyde død af medicinforgiftning på hospital: - De har slået min datter ihjel

- Det er udelukkende for at få en bedre dialog med patienterne om, hvilken medicin de får. Målet er at give patienterne den absolut bedste behandling, vi kan, siger Thomas Stadil Pinstrup, der er kvalitetschef på Regionhospitalet Randers.

Ikke en del af behandling

Du skal medbringe din medicin i original indpakning, da der står informationer om dosis, og hvorfor du får medicinen, på pakken. Hvis du ikke længere har indpakningen, så tag medicinen med, som den er, lyder det fra regionen.

- Nogle gange kan patienter ikke huske, hvilken medicin de tager, og det kan være en udfordring for de ansatte på hospitalet, siger Thomas Stadil Pinstrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er en stor hjælp for læger og sygeplejersker, hvis de har det fulde overblik over, hvilken medicin deres patienter tager.  Foto: Kristian Brasen

Det er ikke en ulempe for patienterne, at de skal tage deres medicin med. Det er nærmere en fordel.

Henrik Gottlieb Hansen, formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland

Han understreger, at patienterne ikke skal bruge deres egen, når de er indlagt.

- Medicinen kan sende med hjem sammen med pårørende, eller også kan den blive placeret i et aflåst skab på hospitalet. Hospitalet står for medicinen, siger Thomas Stadil Pinstrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også De er ikke syge, de skal ikke have medicin - de er bare kede af det

01:24

VIDEO: Patienter kommer ikke til at medbringe medicin til sygehuset på Tage-Hansens Gade i Aarhus. Sygehusafdelingen lukkede for nylig efter mere end 80 år på matriklen, og det var med blandede følelser, at medarbejderne forlod matriklen. 

Luk video

Gode erfaringer fra Vestjylland

På hospitalerne i Vestjylland har patienterne længe skullet have egen medicin med. Erfaringerne fra Vestjylland er så gode, at Region Midtjylland nu tager ordningen til sig.

- Patienter vil gerne inddrages og tage del i deres egen behandling. Det giver vi dem bedre mulighed for, når de har al deres medicin med og får den gennemgået på hospitalet, siger Henrik Gottlieb Hansen, formand for Hospitalsudvalget.

Læs også Forurenet vand på Aarhus Universitetshospital

Når du bliver udskrevet fra hospitalet, får du din egen medicin med hjem igen. Har du fået ny medicin under indlæggelsen, tages der stilling til, om du skal fortsætte med dette efter udskrivelsen.

- Det er ikke en ulempe for patienterne, at de skal tage deres medicin med. Det er nærmere en fordel, for det sikrer, at hospitalet får det fulde overblik over, hvad de tager, siger Henrik Gottlieb Hansen, der er formand for Hospitalsudvalget i Region Midtjylland, til TV2 ØSTJYLLAND.