Nu skal Randers Pigen igen kåres

Konkurrencen, der løb af stablen for første gang i 1944, er endnu engang skudt i gang i Randers

Foto: Annelene Petersen

Hvert år får en heldig og dygtig pige titlen af at være ”Randers Pigen” efter en konkurrence, hvor både stemmer fra borgerne og en bedømmelse af et dommerpanel spiller ind. De seneste 20 år har den lokale avis Randers Amtsavis stået bag kåringen.

Første gang hæderen blev tildelt var i 1944, og siden da har der hver gang været stor opmærksom rettet mod de konkurrerende piger. I løbet af Randers Festuge og faktisk også før det kommer pigerne nemlig i fokus ved forskellige arrangementer og forkælelsesoplevelser sponsoreret af lokale virksomheder.

- Over 200 sponsorer sørger for at give pigerne nogle uforglemmelige oplevelser, hvor de tidligere blandt andet har kørt i lækre biler gennem byen, er blevet stylet af en frisør og fået tøj fra lokale butikker, fortæller webredaktør på Randers Amtsavis Trille Skøtt-Jensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Julie kåret som Randers Pigen

Fredag blev dette års 11 finalister udvalgt, og nu vil hver af pigerne så få en personlig tøj- og hårsponsor, der under hele forløbet vil servicere dem.

Bliver anderledes i år

- Jeg kan endnu ikke løftet sløret for, hvad der kommer til at ske, men vil gerne sige, at i modsætning til tidligere skal pigerne være mere aktive, lyder det fra Trille Skøtt-Jensen.

Hvad hun til gengæld gerne vil sætte ord på, er kriterierne for at vinde dommernes gunst.

- Stemmerne og dommerpanelet vægter 50/50, og dommerne bliver i år personer, som pigerne møder undervejs. De skal så bedømme dem ud fra deres personlighed, og hvordan de begår sig i forskellige situationer, siger webredaktøren.

For hende og Randers Amtsavis er det vigtigt at finde en pige, der kan være en god ambassadør for byen.

- Hun skal kunne være en slags rollemodel, og så er det altafgørende, at hun kan lide Randers, slår Trille Skøtt-Jensen fast.

Du kan læse mere om hver enkelt pige via dette link.