Salget på black friday tegner til ny rekord

Antallet af køb på nettet er steget med fire procent på black friday sammenlignet med rekordåret 2017

Foto: Stephanie Keith Ritzau - Scanpix

Forbrugerne havde travlt med at købe ind i de danske netbutikker på black friday.

Frem til klokken 18.00 fredag var antallet af transaktioner fire procent højere end sidste år hos Dibs, der er en del af Nets og leverer betalingsløsninger til over 25.000 netbutikker.

Det er stadigvæk en flot fremgang, der viser, at danskerne har taget black friday til sig.

Henriette Høyer, salgsdirektør, Dibs

- Black friday har været rigtig god. Det er en mindre stigning end den, vi så fra 2016 til 2017. Men det er stadigvæk en flot fremgang, der viser, at danskerne har taget black friday til sig, siger Henriette Høyer, der er salgsdirektør hos Dibs.

Gennemsnitspris på 369 kroner

I 2017 brugte de danske forbrugere samlet 2,1 milliarder kroner på black friday, hvor der blev gjort 5,7 millioner køb til en gennemsnitspris på 369 kroner.

Og hvis tendensen med flere køb på nettet i 2018 også gør sig gældende i de fysiske butikker, kan der være lagt op til et højere forbrug i år.

Siden har de fysiske butikker trukket i forbrugerne, og der er blevet handlet knap så meget i netbutikkerne.

- Det kan tyde på, at de fysiske butikker har gjort det godt i år og fået mange kunder ned i butikkerne i løbet af dagen, siger Henriette Høyer.

04:12

VIDEO: Black friday deler vandene. Nogle butikker nægter at hoppe med på tilbudsbølgen. Det gælder for eksempel Hadsten Computer. Du kan se hele indslaget her. Det er fra den 23. november 2018.

Luk video

Endelige tal kommer mandag

Black friday har været markedsført intensivt de seneste år, og Henriette Høyer vurderer, at den store handelsdag måske er ved at nå toppen.

Læs også Ødelagt kabel på Black Friday koster millioner: 2000 hjemmesider lammet

- Black friday har været mere og mere hypet de seneste år, og man kunne tro, at det er ved at toppe. Men det er svært at sige, og vi må vente at se, til vi har de endelige tal, siger Henriette Høyer.

De endelige tal for omsætningen på black friday kommer mandag fra Nets.