Østjyske kommuner er dukse inden for erhvervs-venlighed

Silkeborg er den østjyske kommune, der ifølge Dansk Byggeri er mest erhvervsvenlig. Odder og Favrskov følger trop

Virksomhederne betaler ikke dækningsafgift, kommunen er hurtig til at ekspedere byggetilladelsen, og genbrugspladsen holder åbent, så det passer med firmaerne.

Det viser, at der er rigtig mange af vores østjyske kommuner, som ser virksomhederne som et aktiv for deres lokalområde.

Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri i Østjylland

Det er nogle af de ting, der er med til at placere Silkeborg som Østjyllands mest erhvervsvenlige kommune i Dansk Byggeris årlige anlyse.

Silkeborg snupper sjettepladsen på landsplan, efterfulgt af Odder som nummer syv, Favrskov som nummer 10, Syddjurs som nummer 11 og Norddjurs som nummer 12.

Dansk Byggeri måler landets 98 kommuner på 31 parametre om alt fra skatter og afgifter til investeringer i offentlige bygninger og prisen og åbningstiderne på genbrugspladsen.

Michael Ancher, formand for Dansk Byggeri i Østjylland, roser kommunerne. 

- Fem kommuner i top 15 er et ret flot resultat, og kommuner som Hedensted og Horsens kommer jo lige bagefter. Det viser, at der er rigtig mange af vores østjyske kommuner, som ser virksomhederne som et aktiv for deres lokalområde, og de ved godt, at jo nemmere de gør det at drive virksomhed, jo større er chancen for, at antallet af arbejdspladser og skatteindtægterne vokser, siger han i en pressemeddelelse. 

Læs også Østjyske kommuner harmoniserer regler på erhvervsområdet

Selv om kommunerne klarer sig godt, kan de ifølge Michael Ancher blive endnu bedre. 

- Her er masser af potentiale til, at en af vores østjyske kommuner med en ekstra indsats måske endda kan snuppe førstepladsen til næste år.

Aarhus optræder som nummer 43 på ranglisten. Kommunen har overhalet 36 andre i forhold til undersøgelsen for et år siden.

- Vores jyske hovedstad har lagt sig i selen, og det giver bonus. Stor ros for indsatsen, jeg håber, at de fortsætter det gode arbejde, så de når endnu længere frem på listen til næste år, siger Michael Ancher.

Det er derimod gået den forkerte vej for Skanderborg og Randers, der er rutsjet mellem 21 og 16 pladser ned ad listen.

På landsplan er Billund bedst til erhvervsvenlighed, mens Tårnby er dårligst.