Ikke alle overholdt forbud: Brandvæsen kaldt ud til ulovlige bål

Østjyllands Brandvæsen måtte sankthansaften rykke ud til to ulovlige bål i Aarhus. I resten af Østjylland har borgerne opført sig pænt

I Tronholmparken i Randers var der traditionen tro sankthansbål, og den afbrænding forløb fuldstændig problemfrit.

Sankthansaften lørdag var noget speciel i år. Grundet den ekstreme tørke er der nemlig nedlagt afbrændingsforbud i flere østjyske kommuner, og her er bål altså ikke tilladt. Desværre valgte ikke alle at overholde forbuddet.

Vi var ude til to større bål på Jernaldervej og Fiskerivej i Aarhus. Heldigvis fik vi hurtigt styr på ilden, og den nåede aldrig at sprede sig.

Østjyllands Brandvæsen

I Aarhus, hvor der er forbud, blev Østjyllands Brandvæsen kaldt ud til to ulovlige bål.

- Vi var ude til to større bål på Jernaldervej og Fiskerivej i Aarhus. Heldigvis fik vi hurtigt styr på ilden, og den nåede aldrig at sprede sig, lyder det fra brandvæsenet til TV2 ØSTJYLLAND.

Forbuddet gælder i det østjyske Aarhus, Skanderborg, Odder, Samsø, Syddjurs og Norddjurs Kommuner, men det var kun i Aarhus, at det ikke blev overholdt.

Ingen større opgaver i resten af regionen

- Der har ikke været nogle opgaver for os på Djursland i forbindelse med Sankt Hans, er meldingen fra indsatslederen hos Beredskab og Sikkerhed med Djursland som ansvarsområde.

- Vi havde kun et lille bål i en skov, vi var ude at slukke i går aftes, lyder det fra indsatsleder-kollegaen, der i aftes og nat havde Randers og Favrskov Kommuner som sine.

Læs også Sankthansaften med bål i Randers: - Vi er meget lettede

Sydøstjyllands Brandvæsen, der blandt andet dækker Horsens Kommune, var ude ved flere mindre efterslukninger af bål, men ingen der udviklede sig voldsomt.

Heller ikke Midtjysk Brand og Redning havde store opgaver i Silkeborg i forbindelse med sankthansaften.