Ole skal fejre anderledes nytår – savner menu til én

Ole Vinsten fra Hinnerup mener, at det særligt i år er et problem, at stort set alle madleverandører kræver, at man bestiller mindst to kuverter til nytår.

I år vil flere end normalt sandsynligvis fejre nytår alene for at undgå spredning af coronasmitte. En af dem, der har planer om et anderledes nytår, er 80-årige Ole Vinsten fra Hinnerup. Men han er stødt på en udfordring, der plager ham.

For da han satte sig for at finde et sted, hvor fra han kunne få en lækker nytårsmenu, var der et krav, han ville få svært ved at overholde i år.

quote Stort set alle steder har et krav om minimum to kuverter. Den form for diskriminering vil jeg forsøge at få leverandørerne til at stoppe med.

Ole Vinsten, Hinnerup

- Vi bliver jo opfordret til ikke at samles i år på grund af corona, og jeg er nok med min alder en af dem, der er blandt de særligt sårbare. Så jeg ville bare have en menu til én person. Det var bare ikke lige sådan til, fortæller Ole Vinsten til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Stort set alle steder har et krav om minimum to kuverter. Den form for diskriminering vil jeg forsøge at få leverandørerne til at stoppe med.

Læserbrev skabte debat

Derfor satte han sig ned og skrev et læserbrev til den lokale avis i Favrskov, og det fik han meget respons på.

Læserbrevet blev delt i en lokal Facebook-gruppe for Hinnerup, hvor det skabte debat:

Skærmbillede 2020-12-21 kl. 12.51.48

Nogen sad i samme situation, andre kunne godt forstå hans frustration og nogen tilbød sågar at komme forbi med mad til ham.

- Det kan godt være, at jeg ikke redder Danmark og sætter fokus på et kæmpe problem, men jeg synes godt, der kunne blive taget lidt hensyn til os, der skal ikke skal nogle steder i år, siger Ole Vinsten.

Svært ved selv at lave mad

Faktisk var der også flere restauratører, som kom på banen med tilbud om at levere til ham – på trods af deres hjemmesider siger 'minimum to kuverter'.

- Det er også rigtig fint, men hvad med alle dem, der ikke råber op som mig? De kigger måske bare, hvad der står og bliver skuffet alle steder, lyder det fra den 80-årige mand.

Kunne du ikke bare selv lave noget mad?

- Lige i mit tilfælde er madlavning ikke det letteste. Jeg mangler det meste af begge mine hænder og har ikke let ved at lave mad. Jeg tror, der er andre enlige, som står i samme situation.

Fællesspisning er aflyst

Han har nu fundet en løsning i form af noget familie, der kommer forbi med mad til ham, og faktisk har han også besluttet at kigge forbi en nabo nytårsaften.

Alligevel bliver nytåret fejret på en anderledes måde i år, end det plejer.

quote Jeg er mere bekymret for andre, der ikke har familie og folk omkring sig.

Ole Vinsten, Hinnerup

Ole Vinsten bor nemlig i et seniorbofællesskab, hvor mange beboere er vant til at mødes i fælleshuset til nytårsfejring.

- Den er aflyst i år, så det bliver da lidt specielt, men jeg klarer mig nok. Jeg er mere bekymret for andre, der ikke har familie og folk omkring sig, siger Ole Vinsten.