Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

Den seneste uge er 68 konstateret smittet med Covid-19 i Favrskov Kommune.

De 68 nye smittede med Covid-19 den seneste uge i Favrskov Kommune betyder, at kommunen nu er oppe på 140 smittede pr. 100.000 borgere, hvilket er langt over det smittetryk, som ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed anses for et højt smittetryk.

Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed bedt kommunen om at indføre en række skrappere restriktioner for at inddæmme smitten.

Det rammer blandt andet alle kommunens plejehjem, hvor der er blevet indført besøgsrestriktioner.

- Når smittetallene stiger, er der en risiko for, at smitten spreder sig til plejehjemmene, og det er baggrunden for påbuddene. Det har altså ikke noget at gøre med plejehjemmene som sådan. Det er for at passe på vores udsatte borgere, og for at forhindre smitten spreder sig, fortæller kommunaldirektør i Favrskov Kommune, Jan Kallestrup.

Samtidig har Socialstyrelsen torsdag udstedt et forbud mod besøg på en række botilbud I Favrskov Kommune, hvor der er borgere i risikogruppen.

Besøgsrestriktionerne gælder for disse botilbud:

Husk de gode råd

Jan Kallestrup oplyser desuden til TV2 ØSTJYLLAND, at der ikke er noget mønster i, hvordan smitten opstår og spreder sig.

Derfor sender kommunaldirektøren også en appel til kommunens cirka 48.000 borgere om at huske hinanden på at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Sundhedsstyrelsens retningslinjer