Randi bor i visitationszonen i Aarhus V: Det giver tryghed

Borgere i Aarhus-forstaden Tilst føler sig mere trygge, efter politiet i går udvidede visitationszonen til også at gælde deres område

01:28

Randi Smitsdorf er formand for Beboerforeningen Langkærparken i Tilst i Aarhus V, og hun oplever, at folk har været utrygge.

I løbet af det seneste døgn er politiet flyttet ind i Aarhus-forstaden Tilst, og det giver ro i maven hos områdets beboere.

- Puha, nu er der i hvert fald nogen, der passer på os her, siger Randi Smitsdorf, der er formand for Beboerforeningen Langkærparken i Tilst til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det gav en tryghed allerede i går eftermiddags, da de rykkede ind, uddyber hun.

På billedet kan du se den tidligere og nye del af visitationszonen.

I slutningen af juni indførte Østjyllands Politi en såkaldt visitationszone i dele af Aarhus V som et led i bekæmpelsen af bandekriminalitet i området.

Det område er nu blevet udvidet, så det også gælder Tilst.

Ifølge Østjyllands Politi har banderne flyttet handlen af hårde stoffer til Tilst, og derfor har de lavet visitationszone i området samt oprettet et mobilt kontor.

Politiets mobile kontor holder på butikstorvet i Langkærparken.

- Vi har de seneste uger set, at flere bandemedlemmer har flyttet deres aktiviteter fra Bispehaven til Tilst. Når banderne flytter sig, så flytter vi selvfølgelig med, og derfor har vi været en del til stede i Tilst den senere tid med ekstra patruljer, udtalte politiinspektør Lau Thygesen fra Østjyllands Politi onsdag i en pressemeddelelse. 

Læs også Bandekrig får politiet til at oprette station i Tilst

Langkærparkens beboerformand har selv set bandemedlemmerne, og de har gjort hende og andre borgere utrygge.

- Der er store grupper af hætteklædte, sortklædte mennesker, som har blokeret parkeringspladsen over ved vores lille torv, og flere har været nervøse for at gå ud, siger hun.

Politiet stopper ikke

​Hos Østjyllands Politi er de ikke nervøse, for at den nye visitationszone vil få banderne til at flytte nye steder hen.

- Fordi så rykker vi bagefter. Vi har ikke tænkt os at give op, så hvis de flytter deres aktiviteter, så flytter vi bagefter, siger Gert Bisgaard, der er politikommisær hos Østjyllands Politi.

I videoen øverst kan du høre flere reaktioner fra borgere i Tilst.

FAKTA OM VISITATIONSZONER

- Politilovens paragraf 6 giver politiet ret til at foretage såkaldte stikprøvevisitationer bestemte steder. Normalt må politiet ellers kun visitere på baggrund af en mistanke.

- Loven giver politiet ret til at foretage kontrol af personers legeme. Derudover må de undersøge tøj og andre genstande. Det gælder også køretøjer.

- Politidirektøren skal sagligt begrunde, hvorfor et bestemt sted udpeges som visitationszone.

- Visitationszoner er altid midlertidige. De skal altså have en slutdato.

Kilde: Politiloven