Betonklodser ved Kapsejladsen: Politi blokerer for biler

Østjyllands Politi tager sine forholdsregler ved Kapsejladsen ved Aarhus Universitet, hvor omkring 20.000 mennesker er mødt op fredag middag

Ved indfaldsvejene til Aarhus Universitet vil man i dag flere steder blive mødt af tonstunge betonklodser, som spærrer for trafikken ind til området.

Det sker for at forhindre uvedkommende køretøjer som eksempelvis biler og lastbiler i at køre ind til de mange tusinde tilskuere til Kapsejladsen, som er et af de helt store arrangementer og traditioner i Aarhus.

Ifølge politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen fra Østjyllands Politi er det en af flere sikkerhedsforanstaltninger, som politiet tager sig. Han vil dog ikke nærmere kommenterer politiets arbejde af hensyn til netop sikkerheden:

- Vi har fastsat en række tiltag som blandt andet nogle faste afspærringer.

Er det for at forhindre eksempelvis angreb med lastbiler, som man har set brugt tidligere?

- Jeg vil ikke komme mere ind på det, men vi vil ikke have, at der kører nogle biler ind, som ikke har noget med det at gøre. 

KORT: Det er i Universitetssøen ved Aarhus Universitet, at flere tusinde studerende i dag er samlet til årets Kapsejlads. 

Kapsejladsen ved Aarhus Universitet er kendt for at være lidt af en folkefest. Sidste år deltog omkring 30.000 mennesker i dagens festligheder. Fredag middag vurderer politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen, at der er omkrign 20.000 mødt op.

Fest, farver og en lille en til halsen. Tusindvis af unge deltager fredag i dette års kapsejlads i Aarhus.

Indtil videre har det været en stille og rolig morgen og formiddag, fortæller han:

- Vi forventer, at det bliver en god og sjov dag for de mange deltagere.

Læs også I dag bliver det afgjort: Hvem vinder Det Gyldne Bækken?

Forud for Kapsejladsen har arrangørerne fra Aarhus Universitet fået godkendt en sikkerhedsplan hos Østjyllands Politi for at sikre sig, at arrangementet kan forløbe, som det skal.