Dybt frusteret AGF-træner: En helt absurd situation

David Nielsen var særdeles forundret over dommerens måde at tackle Dino Mikanovic' udvisning på i mandagens nederlag til AGF

03:40

Første AGF-kamp med David Nielsen ved roret blev et lige så stort tilløbsstykke, som den på forhånd blev udskreget til. Men af grunde, som David Nielsen allerhelst havde undværet.

Højreback Dino Mikanovic fik i slutningen af første halvleg et gult kort for at forsøge at filme sig til et straffespark. 

- Dino får et gult kort til sidst (i første halvleg, red.) og det var fair nok, hvis ikke dommeren mener, at han skulle have straffe. Og det kunne godt se ud som om, han har ret i det, forklarede David Nielsen efter kampen til TV2 ØSTJYLLAND.

02:38

VIDEO: Vi snakkede også med anførervikar Pierre Kanstrup om, hvordan han oplevede udvisningen af Dino Mikanovic.

Luk video

I pausen gik David Nielsen og resten af trænerteamet i omklædningsrummet for at holde møde om de taktiske ændringer, der skulle laves til anden halvleg. Blandt andet forklarede træneren, at der skulle justeres lidt på backpladserne, hvor Dino Mikanovic altså var én af dem.

Dommeren bankede på

Da David Nielsen så havde forklaret spillertruppen, hvad der skulle ændres til anden halvleg, bankede dommer Mads Kristoffer Kristoffersen på døren.

Læs også Nederlag og rødt kort i David Nielsens AGF-debut

- Så er det dommeren, der siger at jeg skal finde Pierre Kanstrup og Dino Mikanovic. Så dem finder jeg. Dommeren siger til mig, at han (Dino Mikanovic, red.) har sparket til fire stole. 

- Så tænker jeg, at dommeren vil sige til mig, at Pierre og jeg lige skal forklare Dino, at han skal passe på, for han har et gult kort. Det han så siger bagefter er, at han har tænkt sig at give Dino hans andet gule kort og dermed rødt.

Det huede bestemt ikke David Nielsen, der fandt det højst mærkværdigt, at han først fik besked om udvisningen umiddelbart inden anden halvleg skulle til at starte.

AGFs Dino Mikanovic fik et gult kort, lige inden 1. halvleg sluttede. I pausen lykkedes det ham at få endnu et gult kort. Foto: Henning Bagger - Scanpix

- Der er pausen færdig, jeg har snakket med spillerne, og vi er klar. Og så skal vi pludselig forholde os til, at vi har fået en mand smidt ud. Det er en helt absurd situation, og jeg ved ikke, hvad jeg skal sige til den, siger David Nielsen.

- Men jeg er nødt til at sige, at vi spiller en fantastisk første halvleg. Det er ikke noget dårligt hold, vi møder, og vi spiller fremragende. Selv med 10 mand fortsætter vi, og med hele stadion i ryggen bliver vi ved med at prøve. Præstationen er kæmpestor, specielt set i forhold til den modgang, vi møder.

Heftig dialog med Jacob Nielsen

I begyndelsen af anden halvleg kunne man på tv-billederne se David Nielsen komme råbende hen til direktør Jacob Nielsen.

- Folk kan jo ikke forstå, hvad der er sket. Vi kommer ud, og så er der kun 10 mand. Så jeg må bare forklare til Jacob, hvad der er sket, lyder det fra David Nielsen, der lader det være op til ledelsen om, der skal nedlægges protest over Dino Mikanovic' andet gule kort.

Sportschef Peter 'PC' Christiansen ville ikke lade sig interviewe til TV 2 ØSTJYLLAND efter kampen, men han forklarede, at klubben 'bliver nødt til at gøre noget' oven på den kontroversielle udvisning.