Teknik-nørdernes paradis lå for en stund i Aarhus

Nogle af de fremmeste virksomheder indenfor IT-industrien var samlet i Aarhus for at give de besøgende et lille glimt ind i fremtiden

02:15

Det var et sandt mekka for tekniknørder, da der onsdag var IT-messen for at vise nysgerrige et indblik i morgendagens teknik.

Læs også Ny teknologi kan ændre priser i supermarkedet flere gange dagligt

- Det vi viser i år, det er, at fremtiden ikke ligger langt fremme. Den er her faktisk allerede i dag. Det er alle de mange teknologier, vi har gået og talt om de sidste mange år, som kunstig intelligens og robotter – de er her allerede i dag, siger chief digital marketing officer i ATEA Mikkel Drücker til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det er it-firmaet ATEA, der stod for messen. Messen blev afholdt i Skejby.

Vær ikke bange for fremtiden

Messen viste både kameraer med ansigtsgenkendelse til brug i butikker for at aflæse kunders humør og digital indretning på kedelige hospitalsstuer. Der var desuden en række robotter at finde på messen, og netop de kommer til at spille en stor rolle i fremtidens arbejdsmarked. Èn af de viste robotter har allerede fået hele to forskellige job.

Teknologi er her ikke for at skræmme folk – den er her for at hjælpe.

Mikkel Drücker

- Den kører faktisk rundt i en række asiatiske lufthavne, hvor den hjælper folk ud til de rigtige gates. Der er også en tøjbutik, hvor den betjener kunder i de sene aftentimer, så man kun behøver at være én ansat på arbejde, og så står den her altså for kundeservice, siger business manager Casper Christensen. 

Det her er robotten, der allerede nu hjælper folk rundt i asiatiske lufthavne. 

Selvom det går stærkt indfor IT-branchen, og fremtiden pludselig kommer meget nær, skal man ikke lade sig skræmme over den nye teknologi. 

Læs også Aarhus tester ny teknologi - robot kan tage dine bukser af

- Teknologi er her ikke for at skræmme folk – den er her for at hjælpe. Og mange af de løsninger vi viser med vores samarbejdspartnere her, viser vi for at hjælpe, siger Mikkel Drücker. 

Se en reportage fra messen i videoen øverst i artiklen.