Stressede lægestuderende i Aarhus

Trivselsundersøgelser på Aarhus Universitet har vist, at stressniveauet er steget "eklatant"

Medicinstudiet er blevet så hårdt, at mange af de kommende læger når bristepunktet undervejs på uddannelsen. Sådan lyder det fra foreninger og universiteter ifølge Politiken lørdag.

Den udmelding underbygges af en trivselsundersøgelse på Aarhus Universitet, der viser, at stressniveauet blandt studerende på de sundhedsvidenskabelige uddannelser er steget "eklatant" de seneste år, fortæller dekan Allan Flyvbjerg.

- Alarmklokkerne bimler, for medicinstuderende er robuste studerende. De plejer også at have et godt socialt miljø, hvor de hanker op i hinanden, så når flere undersøgelser viser, at der er et øget stressniveau, skal vi tage det alvorligt, siger han til Politiken.

Hunderæd for at dumpe

Både studerende og universiteter peger på, at de studerende har et stigende fokus på også at have forskning og lægevikariater på CV'et, inden de efter seks år forlader universitetet.

Derudover er en kilde til stress den nye fremdriftsreform, der dikterer, at studerende automatisk tilmeldes fag og eksaminer.

- Det er en helt ny kultur på universiteterne, og det er virkelig stressudløsende, siger Hans Henrik Saxild, prodekan for uddannelse på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, til Politiken.

- De studerende er hunderæd for at dumpe en eksamen, for så skal de til reeksamen, samtidig med at de skal lære et nyt og krævende fag.

Alarmerende

I en undersøgelse, som Foreningen af Danske Lægestuderende (Fadl) har foretaget, svarer 62 procent af de studerende, at de har oplevet psykiske problemer som eksamensstress, social afskærmning, uoplagthed eller træthed.

Hver anden i en sådan grad, at vedkommende har fået hjælp til at håndtere problemerne fra professionelle eller venner, skriver Politiken.

Knap 2800 medicinstuderende fordelt ud over de fire universiteter, der tilbyder uddannelsen, har deltaget i undersøgelsen.

- Det er forståeligt, at der er pressede perioder på et studie, men det her er alarmerende, siger Thomas Ehlers, der er formand for Fadls hovedforening, til Politiken.

Den holdning deles af Lægeforeningen.

Bent Vad Odgaard

Grundlaget for rewilding er en myte, mener ekspert: - Hvorfor spørger man ikke mig?

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 20.01.55

Advokat svindlede for over en halv million kroner – nu er han dømt

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 17.55.41

Debat raser om lempelse af regler for tilsyn med dyr

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

Skærmbillede 2021-05-12 kl. 15.03.17

Se debatten: Hvordan kan biodiversitet og dyrevelfærd hænge sammen?

x1000w-Lars S. Sørensen

Aarhusiansk webshop kåret som landets bedste

Dagens mest læste