Nye kontanthjælps-regler får folk i Gellerup til jobtræning

Der er travlhed hos det boligsociale sekretariat, som får masser af henvendelser fra kontanthjælpsmodtagere, der ønsker råd og vejledning

01:52

Det nye kontanthjælpsloft presser mange danskere, og især i boligområder som Gellerup i det vestlige Aarhus rammes mange familier, der ikke længere kan få det samme i kontanthjælp. Det kan de ikke, fordi de ikke opfylder kravet om 225 timers arbejde det seneste år. Derfor søger mange hjælp hos det boligsociale sekretariat.

En af de ydelser, som sekretariatet tilbyder, er jobtræningskurser. Mandag var et af disse yderst velbesøgt.

- Folk er frustrerede, for de skal jo stadig betale husleje, siger jobvejleder hos det boligsociale sekretariat, Ghassan Harsoun.

Læs også Boligforening: Nye regler sender familier på gaden

Udover at der er mange kontanthjælpsmodtagere i Gellerup, der står til at blive trukket i ydelsen, så mister 18 % en del af deres boligstøtte. Derfor er det med en vis spænding, at Brabrand Boligforening for nylig sendt huslejeopkrævninger ud til beboerne. Hvis de ikke betaler, kan det hurtigt få konsekvenser. 

- Efter fem dage sender vi en rykker, 10 dage senere sendes den videre til fogedretten, og så har folk 14 dage, til de sættes ud. Så det går rigtig hurtigt, og efter halvanden måned kan man være sat ud af sit lejemål, forklarer boligsocial leder i Brabrand Boligforening, Henning Winther.

Du kan se mere om situationen i Gellerup i indslaget øverst på siden.       

02:08

Her kan du se mere om de nye regler, og hvilken betydning de får i Gellerup.

Luk video