Har kæmpet for cykelsti i 30 år: Nyt udvalg puster liv i håbet

I den lille by Borum hilser man et oplandsudvalg velkommen. Gennem det kan de måske få den cykelsti, som de har kæmpet for i tre årtier

02:11

Aarhus Kommune er ikke bare Aarhus by. Det har de lokale politikere flere gange slået fast, og nu kommer der et synligt bevis på, at man vil oplandet. Kommunen ønsker at etablere et såkaldt oplandsudvalg, og det glæder borgerne sig over i landsbyen Borum.

Her har man forgæves kæmpet for en cykelsti i 30 år.

Folk begynder at opfatte Aarhus som a-hold i centrum og b-hold længere ude – altså nogen inden for ringgaden og nogen udenfor.

Lone Hindø (S)

- Vejen er ikke bred nok, her hvor du skal cykle. Hvis man endelig gør det, så er det med hjertet oppe i halsen nogle gange, siger Lone Hansen fra Borum til TV2 ØSTJYLLAND.

Ikke overraskende synes hun, at det er møgtræls, at kommunen ikke har kunnet finde pengene til en cykelsti – og måske i stedet kun har kigget mod Aarhus by, når midlerne skulle fordeles.

Læs også Fastelavn: I Borum samler drengene penge ind

- Folk begynder at opfatte Aarhus som a-hold i centrum og b-hold længere ude – altså nogen inden for ringgaden og nogen udenfor, siger byrådsmedlem Lone Hindø (S).

Hun håber nu på, at der kan ændres på den opfattelse med et nyt oplandsudvalg.

Skal skabe bedre dialog

- Lad os sige, at en borger har en idé. Man har et lokalcenter på plejehjemmet, som man gerne vil udbygge til kulturcenter. Så kan man skrive direkte til politikerne eller gå til sit fællesråd, der så kan tage idéen med videre, forklarer byrådsmedlemmet.

Medlemmerne af det nye oplandsudvalg skal altså bestå af både politikere og borgere. Og det skal gerne skabe en bedre dialog parterne imellem.

Som jeg ser det, er politikerne blevet mere bevidste om, at Aarhus Kommune ikke kun er byen.

Lone Hansen, Borum

Men tror Lone Hansen så på, at det kan få en cykelsti til Borum?   

- Det tror jeg faktisk. Som jeg ser det, er politikerne blevet mere bevidste om, at Aarhus Kommune ikke kun er byen, siger hun.

Ideen om et oplands-udvalg i Aarhus skal først behandles på et gruppeformands-møde i april, før det derefter formelt kan vedtages på et byrådsmøde.

02:11

I Silkeborg Kommune er Martin Jakobsen (K) formand for Nærdemokratiudvalget – en pendant til det udvalg, der er på vej i Aarhus. Se i interviewet her, hvad han mener er godt ved et sådan udvalg.

Luk video