105 børn samlet på Jyllands største tennisskole

Jyllands største tennisskole er lige nu i gang i Silkeborg, 105 børn er med for at få tips og tricks og møde andre tennisspillere.

Det flyver med masser af grønne tennisbolde i Silkeborg. 105 børn er samlet til den største tennisskole i jylland, som for første gang har så mange unge med.

- Det er første gang, at vi har fået lavet så stort et arrangement. Og vi er så glade for, at klubberne kan arbejde sammen, så børnene møder en masse nye kammerater, forklarer Simon Dinesen, som er træner i Silkeborg Tennisklub.

Det er de tre klubber ØBG Silkeborg, Sejs-Svejbæk IF og Silkeborg Tennisklub, som er gået sammen om at skabe en stor sommer tennisskole. Og børnene er glade for at møde nogle fra de andre klubber.

- Jeg har spillet tennis i cirka en måned, så det er sjovt og lidt mærkeligt at være på tennislejr. Det er sjovt fordi, der er så mange, for jeg har ikke kendt nogle der spiller tennis, forklarer niårige Sophy.

Lærer alt det basale

Det er meget forskelligt, hvor længe deltagerne har spillet tennis før, så der bliver delt mange tips og tricks ud til de unge tennisspillere.

- Jeg er blevet lidt bedre til at kende forskel på forhånd og baghånd, og så er jeg blevet bedre til at skyde, fortæller Sophy.

Trænerne er en blanding af rutinerede tennisspillere og unge hjælpetrænere. 14-årige Mathias Campos er en af dem, som har valgt at bruge lidt af sin sommerferie på at lære fra sig.

- Jeg kan godt lide at gøre andre glade og give dem en god sommerferie. Og så kan godt lide vores klub. Hvis jeg er i dårligt humør inden jeg skal derud, så kommer jeg altid glad tilbage, forklarer Mathias Campos.

Mathias Campos hjælper børnene med at lære at spille tennis.
Mathias Campos hjælper børnene med at lære at spille tennis. Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Konkurrencer og hygge

Udover tennis er der fokus på at have det sjovt. Der er masser af konkurrencer og så bliver der også spillet stikbold, for at få et lille afbræk fra tennisketcheren. Og at der også er plads til andre ting end tennis sætter børnene pris på.

- Man kan også få is, lyder det fra syvårige Anton Vestergaard med et smil.

Han har spillet tennis i næsten et år.

- Min mor og min far og min lillebror spiller alle tennis. Det er bare sjovt, man kan stå med en ketcher og en bold og skyde, og det er faktisk ikke særligt svært forklarer han.

Syvårige Anton Vestergaard er vild med at være på tennisskole. Blandt andet fordi man også får is.
Syvårige Anton Vestergaard er vild med at være på tennisskole. Blandt andet fordi man også får is. Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST