Graulund-mål nr. 100

AGF-angriber scorede sit mål nr. 100 i Superligaen

Mandag skete det så. AGF-institutionen og angriberen Peter Graulund kunne mod AC Horsens knytte næven og skrive sig ind i en klub af danske spillere, der har scoret mindst 100 mål i den bedste danske fodboldrække.

- Det betyder sindssygt meget. Der er så mange, der har spurgt, hvornår jeg nu scorede det mål. Så jeg er da mega glad og stolt over det, siger Peter Graulund.

Den langhårede angriber lagde vægt på, at han længe har været tæt på, men at han måtte "spilde et år i første division" og derfor ikke tidligere har nået det forjættede tal.

Men nu er scoringerne i hus, og det høje antal har kun seks andre end Peter Graulund præsteret.

Og det på trods af, at han modsat rekordholderen Søren Frederiksen med 139 mål har spillet seks sæsoner uden for Superligaen. Samtidig har han aldrig været førstevalg til at tage frispark og straffespark.

- Havde jeg nu taget frispark og straffe, havde jeg måske scoret 15-20 mål mere. Men ikke ét eneste af mine mål er scoret på straffe, siger Peter Graulund.

16 år efter første mål
Peter Graulund havde aldrig forestillet sig, at han skulle score 100 mål, men her 16 år efter det første, er han altså nu i rekordklubben.

Og faktisk kunne det være blevet til endnu flere mod AC Horsens mandag aften, hvor angriberen brændte flere friløbere inden pausen, hvor stillingen var 1-0 til AGF.

- Jeg havde to kæmpe chancer, hvor jeg skal score. Så det er klart, at jeg sidder i pausen og har det skidt, for der skal jo ikke meget til, og så er der udlignet, siger Peter Graulund.

Angriberen måtte give Søren Berg æren for kampens bedste mål, efter at kantspilleren scorede fra den anden side af midten i et tomt AC Horsens-mål.

- Det var da helt sikkert det bedste mål. Det er altså ikke let at score fra 50-60 meters afstand, så det var imponerende, siger Peter Graulund.